Stefan & Krister drar varsin fräckis – får publiken att vika sig av skratt

Stefan och Krister är ett legendariskt komikerpar som roat svenskarna sedan 1981. Genom åren har de gjort otaliga shower och gestaltat diverse karaktärer som fått miljontals att vika sig av skratt.

Det är en humor som verkligen går hem i de flesta stugorna ute i landet!

Det hela startade med att Stefan och Krister var 2 trubadurer som uppträdde på mindre scener. De började dock allt mer föra in humor i sina shower, ofta med lite bondtema och fokus på landsbygden.

Några år senare skulle de dock slå igenom – och har sedan dess varit ett av Sveriges absolut mest kända och uppskattade komikerpar. Deras buskishumor har verkligen gått hem hos svenskarna – och genom åren har säkerligen miljontals garvat åt deras galenskap.

Stefan och Krister har gjort allt från TV-programmet Full Frys till teaterföreställningarna Campa i klaveret och En mor till salu. De har dessutom släppt ett antal låtar.

En av de mest kända karaktärerna är nog Birger. En annan är brevbäraren Dag-Otto som varit med i en del uppträdanden, men som spelades av Jojje Jönsson.

Youtube

Hur som helst så är det svårt att hålla sig för skratt när man tar del av Stefan och Kristers shower och påhitt. Det kanske inte är en humor för alla, man måste exempelvis tåla lite fräckare skämt, men den absoluta majoriteten drar garanterat på smilbanden.

I det här klippet (nedan) ser vi när Stefan och Krister drar varsin fräckis på sin jubileumsshow 20 år under bältet tillsammans med två gästskådisar på scenen. Totalt bjuds vi på tre roliga historier – och medan den första mer är lite smart så är de två andra lite fräckare.

Jag vill minnas att jag läst en intervju för några år sedan där de berättade att de flera gånger sett hur folk i publiken nästan rodnat när de allra fräckaste skämten kommit fram – och jag anar det på flera håll här också!

Publiken kan dock inte hålla sig för skratt. Eller jag heller, för den delen. Komikerparet berättar dessutom med en skön inlevelse och visar hur man på bästa sätt levererar en rolig historia!

Klippet har hela 270 000 visningar på Youtube och det är lätt att förstå varför. Det är några minuters ren humornjutning. Snacka om att de vet hur man ska ta en publik – och även om det här inte direkt är dagsfärskt så håller det fortfarande toppklass!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/LEHH2FWGCGQ” /]

Snåla inte nu, DELA om du också skrattat åt Stefan och Krister!