Svenske Billys klockrena passning – till alla dårar som vägrar hålla avstånd i coronakrisen

Det är många som just nu inte respekterar Folkhälsomyndighetens rekommendation om att man ska hålla avstånd till varandra. Det gäller på gatorna, i butiker – och man bör dessutom tänka efter en extra gång innan man ansluter sig till folkmassor på till exempel caféer.

Någon som verkar ha tröttnat på det här är artisten Billy Opel.

Nyligen skrev han en fräck och klockren sång på ämnet – som fått tusentals att skratta högt.

Har du hört talas om artisten Billy Opel? Han skriver svenska låtar och klämkäcka visor – som ofta handlar om något som pågår i samhället. På senare tid har han till exempel kommit med sånger om coronaviruset och en hyllning till Anders Tegnell, vilket vi tidigare rapporterat om.

Billy har dessutom, i en låt som kom för cirka en månad sedan, berört det här med att vi ska hålla avstånd till varandra.

Överfulla uteserveringar

Det är en rekommendation som dessvärre alltför få verkar ta på allvar – och när vårvärmen nu nått Sverige har vi på flera platser kunnat se uteserveringar som är fulla och parker som är så välbesökta att man knappt ser en ledig gräsplätt.

Bild: Shutterstock

Billys låt handlar om en kväll på stan – som gick helt åt skogen. Det gäller ju att hålla avstånd.

Bild: Facebook/Billy Opel

Hans sång kan ses som en klockren passning till alla som nu under coronakrisen vägrar backa undan den där extra metern från sina medmänniskor.

”Viktigt att hålla avstånd till varandra”, står det intill klippet som du kan se här nedanför. Den här sången fick mig att le väldigt brett!

Viktigt att hålla avstånd till varandra.

Diktning i natten:

Posted by Billy Opel on Thursday, March 19, 2020

Även om Billy sjunger om sig själv så verkar han ju högst medveten om vilka restriktioner som gäller.

Viktigt att vi håller avstånd

Att behandla sådana här frågor med musik och en gnutta humor tror jag kan vara helt rätt väg att gå.

Låten har lyssnats på av över 80 000 personer och många av dem har dessutom gillat eller delat vidare klippet.

Gör nu likadant, så kanske vi kan få fler att hålla avstånd till varandra. Tryck på dela-knappen här nedanför! Det tycker jag Billy förtjänar – och det vore dessutom bra att sprida ordet om hur viktig den här frågan är!