Syskonens parodisång om svenska julen är helt otrolig – nu sprids den som en löpeld över hela landet

Något av det bästa julen är ju alla fina låtar. De hör verkligen till – och jag tycker inte att det blir något värdigt firande utan lite sång och dans.

Vanligtvis förhåller vi ju oss till klassiker som ”Hej tomtegubbar” eller ”Nu tändas tusen juleljus”, men då och då kommer det även nya stjärnskott som måste in i sånghäftet.

Till i år har bröderna Daniel och Emil Norberg skrivit en helt egen parodibetonad jullåt – och gjort en tillhörande musikvideo. Den är dessutom helt klockren!

Sången handlar helt enkelt om hur vi firar jul i Sverige och anspelar på våra ibland lite udda traditioner samt vad som brukar vara aktuellt och omtalat i vårt avlånga land då dopparedagen närmar sig.

Man känner igen sig

Låten ”Jul i Sverige igen” är dels otroligt trallvänlig, dels makalöst roligt skriven. Man kan verkligen känna igen sig – och då tror jag dessutom att jag kan tala för de flesta av oss som firat jul i Sverige under många år.

Bild: Youtube/Bröderna Norberg

Smaka bara på några av de klockrena textraderna:

”När det delas inlägg och upprop på Facebook, för någon godbit bytts ut mot likör, eller att Kalle Anka klippt bort någon sekvens – då är det jul i Sverige igen!”

”När hela tågnätet stannat längs rälsen och alla julkort är kvar hos PostNord. Det spelas Jöback, Carola – ja, till och med Kent – då är det jul i Sverige igen!”

En riktig fullträff

Jag har sett den underbara musikvideon (nedan) tre, fyra gånger – och är helt såld.

Att kunna ha roligt är en otroligt viktig del av julen och bröderna Norberg har verkligen fått till en musikmässig fullträff här! På kort tid har videon redan fått tiotusentals visningar.

Kolla nu själva in det träffsäkra klippet!

Det här var ju helt klockrent! Håller du med? Tryck då på DELA för att önska dina vänner en god och skrattfylld jul!