Tanten får fråga om att ”dejta” som pensionär – krutgummans svar får publiken att börja gapskratta

Att försöka träffa en partner när man är lite äldre kan vara enklare sagt än gjort. Många av ens bekanta är redan i relationer och att gå ut på krogen lockar kanske inte sådär jättemycket.

Dessutom kanske man har dragit på sig en och annan krämpa, som inte heller direkt underlättar kärlekssökandet.

Det klassiska klippet här nedanför handlar om en kvinna, Ingela Larsson, som får frågan i SVT:s Debatt om att dejta när man blivit lite till åren. Ingela skräder inte direkt orden när hon förklarar hur det är.

Ingela är född på 1930-talet och är vad man skulle kunna kalla en tvättäkta krutgumma, som inte lägger några fingrar emellan.

”Dejtar du ingen?”

Debatt, som brukar kunna vara ett ganska allvarligt program, lättas minst sagt upp av den friska fläkten Ingela Larsson.

Det behövs inte mycket för att sätta igång pratkvarnen och superkvinnan Ingela. Hon får frågan ”Dejtar du ingen?” av programledaren Belinda Olsson – och då tar det fart direkt.

Krutgumman från Göteborg får hela studion att vika sig av skratt.

Bild: Facebook/SVT

– Nej, det är inte så himla lätt ska jag säga. Det är lika bra att berätta för er tjejer – passa på, för karlarna dör undan. Karlar i min ålder, som inte är gifta eller som det inte är något fel på, de finns inte helt enkelt, så passa på medan de gör det, säger hon.

”Vad mamma inte sa…”

Sedan drar Ingela en klockren jämförelse – på klassiskt göteborgsvis.

– Mamma sa till mig när jag var ung att en karl eller en spårvagn springer man inte efter, för det kommer snart en ny. Vad mamma inte sa var att med åren så var turtätheten längre på både karlar och spårvagnar.

Krutgumman var dock inte klar än. Det fanns en genialisk passning till – som nog får en del skilda män att rynka på näsan.

Bild: Facebook

”Som att köpa begagnad bil”

– Jag ska varna er tjejer. Det finns vissa risker när man går in på begagnatmarknaden. Det är som att köpa en bil – lacken kan vara bra, men motorn… Skulle det dyka upp en trevlig karl nu som jag kunde ha nytta av glädje av, så skulle jag ha honom som en ren hobby, avslutar Ingela, till publikens applåder.

Kolla nu själv in det underbara klippet här nedanför!

https://www.facebook.com/drottningfelicia/videos/10211525505198725/?t=11

Vilken sanningssägare den här krutgumman är!

Tycker du också att Ingela var helt underbar? Tryck då på DELA-knappen, så att även dina vänner kan få se det här!