Tjuven har ”genial” plan för att stjäla exklusivt halsband, expeditens kontring överlistar honom direkt

Om det är något som irriterar mig så är det personer som inte kan skilja på ditt och mitt.

Att man inte stjäl från andra är en självklarhet för de flesta, men dessvärre inte för alla. Det man dock kan vänta sig av bovar är att de ska ha lite tanke bakom sina dumheter. Att ge sig på ett lömskt försök lite halvdant känns både korkat och riskabelt.

Samtidigt är det ju bra för oss laglydiga – att tjuvar klantar till det och åker fast är ju perfekt!

Så blev det för en thailändsk man som trodde att han kommit på ett genialt knep för att stjäla från en smyckesbutik. Den 27-årige killen bad ägaren, tillika expediten, att få titta på ett guldhalsband.

När han fick det i sina händer testade han att placera smycket – som kostade strax över 5 000 kr – runt sin hals och beundrade det i några sekunder.

Ägaren hade en lösning

Sedan var det dags för tjuven att skrida till verket med sin ”geniala” plan.

Youtube

Plötsligt vänder han sig om och rusar mot utgången – med guldhalsbandet kvar. Expediten, som står bakom disken, lär ju aldrig hinna ikapp, men den 41-årige ägaren hade en annan lösning på gång.

Som dessutom skulle ställa till det rejält för tjuven.

Kolla nu själv in klippet!

Med en enkel knapptryckning från bakom disken så låste alltså ägaren ytterdörren, så att tjuven inte kunde ta sig ut. Det här hade boven givetvis ingen koll på, men snacka om att göra bort sig.

Youtube

Det hela blev ett ärende för polisen och det lär dröja länge, länge innan den här klantige killen försöker sig på något liknande igen!

Jag tycker att ägarens lösning var helt klockren och att det var rätt åt tjuven! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!