Tjuven smyger fram och stjäl dyrbart paket vid dörren – men husägarens revansch är helt klockren

Många människor beställer numera varor på nätet.

När de levererats till ens dörr – om man inte är hemma – så finns det en risk att tjuvar snart är där och stjäl ditt efterlängtade och många gånger dyrbara inköp.

Ungefär det hände Ken Jensen, men hans revansch var helt klockren!

På flera platser i USA har man problem med så kallade ”porch pirates”, vilket kan översättas till ”varenda-pirater”. Det är tjuvar som letar upp paket som levererats till människors dörrar, men som ännu inte tagits in i hemmet. Då smyger ligisterna dit – och snor paketet.

Noterade en främmande man

Många gånger är innehållet både dyrbart och eftertraktat.

Ken Jensen bor med sin familj i Kalifornien. Han har fyra övervakningskameror runt sitt hus – och det var på en av dem som han såg hur en främmande man plötsligt var på väg in på hans tomt.

Bild: Youtube/Inside Edition

Husägaren kom då på att det nog fanns ett paket vid dörren – och mycket riktigt, så var det exakt vad tjuven var ute efter. Hans smög fram, plockade upp leveransen – och sprang sedan tillbaka till sin vita bil.

Då fick han en jobbig överraskning – när det visade sig att Ken var hemma.

Bild: Youtube/Inside Edition

Plötsligt märkte tjuven nämligen att någon kom utspringandes från huset i full fart, så han kastade sig in i bilen för att fly. Då skulle den klipska och snabbtänkte husägaren dock slå till med en briljant revansch.

Kolla nu själv vad han gjorde i klippet nedan!

Ja, i stället för att göra något dumt, förhastat eller olagligt, så valde Ken helt enkelt att sträcka sig in i bilen, ta tag i tjuvens flickväns handväska – och rycka ut den.

Gjorde det enkelt för polisen

Där i fanns hennes ID-handling – som då kunde överlämnas till polisen.

– För en sekund insåg jag att oj, hon har ju sin legitimation här i. Nu vet jag vilka de är! Jag sträckte mig in, tog tag i den (handväskan) och han gasade iväg, säger Ken i klippet.

Bild: Youtube/Inside Edition

Tjuven kom alltså undan med paketet – men säkerligen bara för en kort tid.

Genom sitt snabba och smarta agerande gjorde Ken det enkelt för polisen att ta tag i det här fallet – och han överlistade därmed ligisterna utan att ens behöva använda våld.

Kort senare hade också gärningsmannen också identifieras.

Snacka om att Ken förtjänar att hyllas! Agerandet var både smart och otroligt modigt! Håller du med? Tryck då på dela-knappen här nedanför!