Varning för lättskrämda: Man går fram till ”akvarium”, se nu reaktionen när besten dyker upp i bakgrunden

Jag har alltid varit otroligt lättskrämd. Speciellt när man koncentrerar sig på något och är inne i sin egna lilla bubbla så blir man många gånger lätt att skaka om för de runtom. Att gå in i spökhus och sådant där på nöjesfält har jag aldrig kunnat uppskatta. Jag blir bara panikslagen.

Vid några tillfällen har vänner filmat när de skrämmer livet ur mig – och jag måste medge att det är vansinnigt roligt att titta på i efterhand. Även om det handlar om några få sekunders total skräck så kan det vara värt det om det dokumenteras på ett roligt vis.

Sådant där tycker jag att man måste kunna bjuda på. Det gäller att inte ta sig själv på för stort allvar. Man är ju faktiskt bara människa.

Ett riktigt bra bevis på hur kraftiga reaktioner som kan skapas hos en när man blir vettskrämd är det här klippet (nedan). En man är på ett stort akvarium, tillika museum, med sina vänner. Han ställer sig då framför en TV-monitor som ska simulera livet inne i en tank med hajar.

Det är alltså inte på riktigt, det som man ser i rutan – men det är oklart om mannen har förstått det. Efter en kort stund, när en haj simmat förbi, går han fram och lägger handen lätt på skärmen. Då dyker snart något upp från bakgrunden – och mannen blir fullkomligt vettskrämd.

Jag ska inte avslöja för mycket, men jag hoppade också till. Så för er som också är lättskrämda – håll nu i hatten! Jag kan dock känna igen mig i mannens kraftfulla reaktion – och det är omöjligt att inte få ett leende på läpparna av det här!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/gmr4w6pghgw” /]

Blev du också rädd eller överraskad? Dela då gärna vidare till dina vänner, så kanske de också kan få sig ett gott skratt i dag!