Nu kommer världens starkaste pizza till Sverige: ”Inte att leka med”

Har du ett brinnande intresse för stark mat och tycker att all mat du hittills provat är smaklös?

Då kan det vara läge att bege sig till Borås i nästa vecka – då serverar nämligen Bryggan Café & Bistro världens starkaste pizza.

För att lyckas ta fram rekordpizzan har ägaren Johan Bengelsdorff tagit hjälp av Jesper Levin, mer känd som ”harakirigubben” från Gamla stan i Stockholm, där han gjort sig känd för att sälja extremt stark korv till hungriga nattgäster, skriver Borås Tidning.

 

Johan Bengelsdorff driver krogen Bryggan Café & Bistro i Borås och under nästa vecka kommer de den superstarka pizzan. Johan kom själv på idén.
– Jag har länge varit entusiast av stark mat och det föll sig helt naturligt att kontakta Jesper för ett samarbete, säger Johan till Borås Tidning. 4-6 december

”Den här pizzan är inte att leka med”

Jesper Levin har lång erfarenhet av stark mat då han under flera år sålt sin ”harakirikorv” i Gamla stan i Stockholm – enligt Jesper själv är det världens starkaste korv.

Tillsammans med Johan Bengelsdorff har de tagit fram en pizza som kommer att vara svårsmält, till och med för de mest härdade.

– Den som gillar stark mat får nog tänka ett varv till, den här pizzan är inte att leka med. Vi har alltså skivad Harakirikorv som fyllning, tillsammans med den starka såsen som Jesper tagit fram, säger Johan Bengelsdorff till Borås Tidning.

https://www.instagram.com/p/BquBmpKnccQ/

Sås: världens starkaste chili

Såsen som Jesper tagit fram innehåller en mängd hemliga ingredienser, men också världens starkaste chilifrukt, Carolina Reaper.

Styrkan på chili mäts enligt en skala som heter Scoville-skalan. Vanlig Tabasco ligger mellan 2500 och 5000 scoville. Carolina Reaper-chilin mäter hela 2 000 000 scoville.

Pizzan, som lär avskräcka de allra flesta smaklökar, kommer att serveras mellan 4-6 december, men Johan Bengelsdorff utesluter inte att pizzan får en fast plats på menyn.

Måste ätas på tid

Men inledningsvis blir det alltså bara under några dagar som gäster som är sugna på en stark utmaning har chansen att äta Harakiripizzan.

Utmaningens regler är följande: Pizzan ska ätas med bestick, man får inte dricka under utmaningen och hela pizzan ska slukas på tid, närmare bestämt 6 minuter och 66 sekunder.

– Den som klarar att äta en Harakiripizza på 6 min och 66 sekunder, djävulens siffra 666, har klarat utmaningen, säger Johan Bengelsdorff till Borås Tidning och erkänner att han själv inte smakat pizzan ännu.

– Men jag har smakat korven, utan den starka såsen till och bara det är otroligt starkt.

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner som påstår sig älska stark mat får en riktig utmaning!