Apan ser skötarnas rädsla för coronasmittan – får in tvättbalja och bevisar att djur är smartare än många människor

Apor är otroligt intelligenta – och sägs vara den varelse i djurriket som mest liknar människan. Genom åren har vi också otaliga gånger sett dem bete sig på sätt som påminner just om hur vi lever våra dagar.

Hur blir det nu i coronatider då – när man ska vara extra noggrann med sin hygien och ta det säkra före det osäkra?

Jodå, en del apor tar efter det också.

Sandra är en orangutang som lever på Center for Great Apes i den amerikanska delstaten Florida. Där har apan bott sedan 2019 då hon lämnade en egen inhägnad i Argentina – och flytten ska ha gett henne en mer social, säker och omhändertagande miljö.

Måste tvätta händerna

Så här i coronatider, när vår hygien och renlighet är viktigare än någonsin tidigare, så är det hårda krav på Sandras skötare. Varje gång de ska i närheten av orangutangerna måste de tvätta händerna, vilket också har snappats upp av deras sötnosar.

Youtube

I ett klipp som nu sprids som en löpeld på nätet kan man se hur djuren tagit efter sina älskade skötares beteenden. När just Sandra fick in en balja fylld med vatten och tvål, så visste apan direkt vad hon skulle göra.

Orangutangen tar direkt tag i borsten som följt med – och börjar noggrant rengöra sina händer.

Det här är en apa som noterat och tagit efter hur man ska sköta sig under den rådande krisen – och hon ser onekligen ut att hantera läget bättre än många människor.

Se nu det omtalade och söta klippet här nedanför!

Apor är helt otroliga – och det här klarar de ju bättre än många människor! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!