Hund med artros kan inte gå i trappor – men matte Pias klockrena lösning hyllas nu av tusentals

.

De flesta hundägarna kommer att uppleva det om deras vovvar blir gamla – benen blir lite sämre och sötnosarna kan få det tuffare med att gå i trappor eller längre sträckor.

Som husse eller matte gäller det då att kunna anpassa sig en aning. Vi vill ju alla våra djurs bästa – och då är det en självklarhet.

Sedan kan man göra det på lite olika sätt, men danska Pia Hjelmsö tar nog hem priset!

Hon bor i Danmark tillsammans med sin engelska bulldog Aase. Hunden har tvingats kämpa med artros sedan han var valp och har alltid haft svårt för att gå i brantare trappor – något som tidigt blev ett problem i huset.

Kom på en smart uppfinning

Till slut klarade inte Pia av att se sin älskade hund kämpa sig upp och ner för trapporna – och då kom hon på en idé som nu hyllats av tusentals andra hundägare på nätet.

Youtube

Genom en kreativ snilleblixt och med hjälp från en snäll vän, så skapade Pia en lösning som skulle göra livet mycket enklare för lille Aase.

Kolla nu in klippet här nedanför när vovven tar sig ner för trapporna!

Ja, Pia skapade som en liten hiss för sin älskade hund. För att skoja till det lite ska Aases hjälpmedel dessutom föreställa en röd buss.

Nu kan han ta sig upp och ner för husets trappor – utan att varken behöva kämpa eller ha ont.

Jag tycker att det här var helt underbart! Tryck nu på Dela om du håller med, så kan du också hylla den här smarta uppfinningen!