Jättehästen slänger sig på marken och släpper gigantisk fis – nu har klippet setts av över 13 miljoner

Alla varelser på vår planet sover, äter, skiter – och de flesta släpper också gas!

Det är något helt naturligt, som vi dock sällan diskuterar eller pratar om i öppna miljöer. Att lägga av en brakskit är fortfarande rätt tabu. Det är väl på sätt och vis förståeligt, det finns ju trevligare saker att uppleva eller samtala om – men samtidigt är det ju inte världens största grej.

Alla har nog varit med om att det bubblar till i magen, man känner att det byggs upp massa luft som bara måste få komma ut – och då är det något av det skönaste som finns att få lätta på trycket.

 

 

Jag tror att många människor kan känna igen sig i den beskrivningen, att det kan vara en oerhörd lättnad när man på toa, eller i ensamhet, kan släppa ut det där som legat och bubblat inom en. Det är helt enkelt en underbar känsla!

Gått på fiberdiet

Det här gäller dock även en hel del djur. Vi har tidigare skrivit om en flodhäst som plötsligt la världens kanske mest kraftiga brakare, men nu har han fått konkurrens av en fin kuse.

Youtube

Den här hästen (klippet nedan) heter Archy. Han har under en tid gått på en fiberdiet, efter veterinärers rekommendation – men som många av oss vet, så kan det då även byggas upp en hel del gaser.

Det får vi ett klockrent bevis på här. Plötsligt slänger sig lekfulle Archy ner på marken och börjar spreta med benen. Då kommer en rejäl pruttkavalkad – den ena fisen rejälare än den andra.

Ingen fara med hästen

Enligt sajten RelayHero, som pratat med veterinären Doctor Ramey, så är det ingen fara alls med hästen, om nu någon skulle tro det. Så alla djurvänner kan andas ut!

Det här är helt naturligt och inget som skapar direkt värk eller smärta hos den vackra hästen, menar veterinären. Som med oss människor så finns det dock ett naturligt behov att släppa gas när man ätit extra fiberrik mat!

Över 13 miljoner människor har nu sett klippet!

Jag kunde inte hålla mig från att fnissa när jag såg detta! Jag kan verkligen relatera! Tryck nu på dela-knappen för att bjuda dina vänner på ett extra leende i dag!