Närgångna turister stör bisonoxe i det vilda – se nu när bjässen markerar mot idioterna

Det är alltid lika härligt att vara ute i naturen. Frisk luft, solsken och dessutom finns ju alltid chansen att se lite djur i det vilda!

Att se djur i sitt naturliga habitat är häftigt. De är så fridfulla när de får vandra runt i det fria. Men som människa gäller det att visa respekt mot djuren när man är i naturen.

I det vilda är man gäst i deras hem och då gäller det att vara försiktig, annars kan det gå som för den här dumma turisten som gick alldeles för nära en bisonoxe i en nationalpark.

Dumma turister som stör djur i det vilda läser man om då och då, men frågan är om inte paret i klippet nedanför trumfar allt man tidigare sett.

Vill fotografera bisonoxe

När människor inkräktar på djurs revis kan de bli aggressiva och försvara sig, precis som vi människor blir om någon tränger sig in hemma hos oss.

I nationalparken Yellowstone i USA samlas dagligen mängder av turister för att njuta av den underbara naturen och alla de vilda djur som bor där.

Vanligtvis är det inga problem för djuren och turisterna att vistas i parken tillsammans, besökarna respekterar djurens revir. Men som med allt annat här i världen finns det alltid idioter.

Ta bara paret i klippet nedan, som försöker fotografera en gigantisk bisonoxe.

Bild: Instagram

Bjässen sätter ned foten

Bisonoxar kan väga över ett ton och kan springa i över 50 kilometer i timmen. Besökarna i Yellowstone uppmanas därför att hålla ett avstånd på minst 20 meter.

Står man öga mot öga med en bisonoxe är det bäst att försöka fly, man ska inte under några omständigheter försöka stå kvar eller skrämma bisonoxen.

Men när turister inte gör det så kan bisonoxarna säga ifrån, något man kan se i klippet här nedanför.

Paret klarar sig lyckligtvis, men nog lärde de sig en läxa och kommer nog aldrig gå nära en stor bisonoxe igen.

Se klippet här nedanför.

Snacka om karma!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla djur!