Pia, 18, tvingades avliva sin häst – och åt upp den

Har man haft ett husdjur – eller vilket slags djur som helst egentligen – så vet man hur nära vän man blir med sitt älskade djur.
Det blir som att ha en extra familjemedlem. Någon man skrattar med, bråkar med, busar med och gråter med, precis som vilken annan familjemedlem som helst.
När hästen Drifting Speed skulle avlivas 2018 valde 18-åriga Pia Olden inte att begrava sin älskade vän – utan hon åt upp den, skriver norska
Dagbladet.

Det är inte många av oss som skulle välja att äta upp vårt husdjur när det går hädan. Men för 18-åriga Pia Olden kändes det helt naturligt då hon är uppväxt på en bondgård och dessutom studerar till kock.

”Bättre än att gräva ned henne”

Det var 2018 som hennes älskade häst Drifting Speed blev sjuk och var tvungen att avlivas. Men istället för att begrava hästen valde Pia alltså en helt annan väg.
– Det här är liksom mitt sätt att hedra henne. Det är ju klart mycket bättre än att gräva ned henne i marken, säger Pia till Dagbladet.

Väckt starka reaktioner

Pia lade ut en bild på nätet där hon också förklarade varför hon valde att äta upp hästen, något som nu väckt väldigt starka reaktioner.

Bildkälla: Facebook

”Vi fick finbesök och då tog vi fram det finaste vi kunde bjuda på: ytter- och innerfilé från min egen Drifting Speed som vi tyvärr var tvungna att slakta 2018. Det var mört och gott! Jag förstår att det är lite konstigt att äta upp sin egen häst, men kockhjärtat i mig sa att jag var tvungen. Sa jag äta hästkött så ska det vara mitt eget, tänkte jag för mig själv så när hon väl skulle avlivas fick vi köttet skickat tillbaka till oss. Jag var med henne hela vägen till slutet och vet att hon levde ett bra liv, fritt från mediciner och andra konstigheter. Vi åt av köttet utan dåligt samvete. Missförstå mig rätt, jag älskade verkligen hästen, trots att jag åt upp henne”, skrev Pia på Facebook.

”Tycker jag förtjänar att dödas”

Pia, som är uppvuxen på en gård och känner att hon kanske har ett annat förhållande till djur och kött än de som nu kritiserar henne.

– Det var ju folk som skrev att jag förtjänar att dödas. En annan skrev att jag aldrig borde få ha ett djur igen. De flesta reaktioner kom från andra med häst, som såg det som att äta upp en familjemedlem. Men hästkött är en delikatess, och när den nu skulle avlivas oavsett tyckte jag det var bättre att äta den, säger Pia till Dagbladet.

Vad tycker du – gjorde Pia rätt eller fel?
Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!