Polishästen Jakes mysiga morgonrutin – en kopp te med mjölk och socker: ”Vi har lärt oss”

Hästar är underbara, majestätiska och karismatiska.

Många utför dessutom viktiga arbeten och känner en stolthet i det. Så är det verkligen för polishästen Jake i England. På senare tid har han dock lagt sig till med en lite divig vana – numera kräver den 20-årige kusen en kopp te för att kliva upp ur sängen.

Helst ska den varma drycken innehålla både fettfri mjölk och två skedar socker, skriver Daily Mail.

Jake har arbetat som polishäst i Liverpool i hela 15 år – och nästa år blir hans sista innan den välförtjänta pensionen.

Bild: Merseyside Police Mounted Sectio

På senare tid har den vackra kusen dock lagt sig till med en vana som skötarna aldrig varit med om tidigare.

Världens mest kräsna häst?

Hästen kräver en kopp te innan han startar sin dag – och väntar varje morgon i sin spilta på att någon ska komma med den stora muggen till honom. Det duger dock inte att man lägger i vad som helst – nej, det här är en kräsen herre.

Bild: Merseyside Police Mounted Sectio

Jakes beställning innefattar att hans te ska innehålla fettfri mjölk, två skedar socker och lite kyligare vatten, så att drycken inte blir alldeles för varm.

Bild: Merseyside Police Mounted Sectio

– Jake är en häst med mycket personlighet. Vi har alla lärt oss hans te-beställning, säger skötaren Lindsey Gaven, enligt Daily Mail. Om du befinner dig i närheten av hans spilta med en kopp i handen, då kommer han garanterat försöka stjäla en slurk.

Bild: Merseyside Police Mounted Sectio

Jake är van vid att jobba runt stora folksamlingar som vid idrottsevenemang. Han är en av tolv hästar i stallet, men med sin ovanliga morgonrutin verkar han vara den pållen som sticker ut allra mest.

Jag tycker att det här är helt underbart! Även hästar ska ju få ha mysiga morgnar – och en kopp te är faktiskt det minsta en polishäst kan kräva! Jag blev på riktigt bra humör av att läsa om det här, tryck nu på DELA-knappen om du håller med!