Underbara klippet: Hunden tar plötsligt en vilopaus under promenaden

Hundar är vanligtvis energiska och pigga, vilket är en stor del av deras charm!

Det är svårslaget att komma hemma till en lycklig hund efter en hård dag på jobbet – och då förbyts irritation eller trötthet till glädje och kärlek.

Men ibland kan faktiskt även våra fyrbenta vänner ha en seg dag då de bara vill slappa på soffan eller bli klappade. Det kan låta ofattbart, men den här vovven (nedan) är ett lysande bevis på att till och med pigga, glada hundar emellanåt kan behöva vila en stund.

Det kan låta helt främmande för somliga hundägare att vissa vovvar faktiskt behöver få lata sig med jämna mellanrum. En del sötnosar spritter ju av energi och vill leka hela tiden. Det kan vara en riktig utmaning att som människa hänga med i deras ibland hysteriska tempo.

Försöker spela död

Vovven i det här underbara klippet fick dock en trötthetssvacka efter att han och husse varit och lekt i parken under en promenad. Golden retrievern bestämmer sig då för att han är i behov av en paus och lägger sig ner för att vila.

När husse bestämmer sig för att det är dags att gå, så är det dock tydligt att vovven inte latat sig klart. Hur ägaren än lyfter, kliar, drar och försöker, så ligger hunden kvar. Under en period tror jag till och med att han försöker spela död.

Youtube

Det tar sin tid, men till slut – när energin återkommit – så reser sig vovven upp, uppenbart jätteglad över att ha fått en paus i promenaden. De kan sedan gå vidare hemåt, nu med mycket piggare steg än tidigare!

Kolla nu själv in det bedårande och roliga klippet!

Visst kan man känna igen sig i den här vovvens trötthet? Ibland måste man bara få vila en stund! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du bjuda dina djurälskande vänner på ett leende i dag!