Lycklig mamma håller upp bebisen som ska döpas – då drar prästen fram en pistol och får alla att tappa andan

Det är mycket som är upp-och-ner just nu i samhället.

En av sakerna som påverkar oss mest är att man ska hålla avstånd till varandra – och det får bland annat följderna att tillställningar då man vistas många personer på samma plats ofta måste ställas in.

Som dop, till exempel.

Det finns dock en del kyrkor som är snälla nog att arbeta runt sådana här problem.

Vi skrev nyligen om en präst som välsignade sina församlingsmedlemmar med hjälp av en vattenpistol – och den klockrena idén verkar nu ha satt sina spår.

Vägrar ställa in bokade dop

Det låter ju annars rätt så komplicerat att genomföra till exempel ett dop nu när det gäller att inte vara för många på samma plats – och att man dessutom ska hålla ett betryggande avstånd till varandra.

I synnerhet till personer som ingår i en så kallad riskgrupp.

En del kyrkor vägrar dock att ställa in bokade dopceremonier. Sådant här går tydligen att ta sig runt. Ett lysande bevis på det kommer via en bild som gått viralt på nätet. Man ser en glad mamma hålla upp sitt lilla barn mot en äldre präst.

Fått hundratusentals att jubla

Den gamle mannen står på ett betryggande avstånd från de andra i kyrkan, men hur ska han då kunna badda bebisen med dopvattnet? Jo, genom att dra fram och ladda en vattenpistol! Sedan är det bara att döpa!

We live in interesting times… #9ACA .This picture of a priest baptising an infant with a water gun has recently gone viral on Twitter.

Posted by A Current Affair on Sunday, May 24, 2020

Det gjorde garanterat succé bland alla på plats, men det har också fått hundratusentals att tappa andan av skratt framför sina datorer och mobiler.

Den här underbare prästen är dock inte helt unik. Tidigare i våras kom en annan bild ut på nätet då Mary och Kyle Nielsen från Minnesota skulle döpa sin två månader gamla bebis.

Gäller att kunna anpassa sig

Då bjöd man hem den närliggande församlingens pastor som efter den mer traditionella ceremonin valde att posera med en stor vattenpistol för ett mer corona-anpassat dop – med rätt avstånd.

Social Distancing Baptism

Posted by Cynthia Holmberg Henschen on Sunday, March 29, 2020

Jag tycker det är helt underbart att exempelvis präster och kyrkor kan anpassa sig i de här tuffa tiderna. Det gäller ju att göra det bästa av situationen – och tänk att kunna berätta att man döpts med en vattenpistol! Hur häftigt som helst!

Tryck nu på dela-knappen för att hylla det här klockrena initiativet!