Pappa tröttnar på att sonen vägrar svara i telefon – klockrena lösningen hyllas nu världen över

Alla vi som fått barn kan nog relatera till att det blir aningen nervöst när ungarna blir äldre och börjar ränna ute sent om kvällarna. De vill partaja, busa, ragga, sova över hos vänner och sådant där.

Då är mobiltelefonen så klart en kanonbra grej – och det är skönt att veta att man kan få tag i sina barn dygnet runt. Då gäller det ju visserligen att de svarar när man ringer!

Just vi föräldrar är oftast de lättaste att ignorera för söner och döttrar. De vet att de kommer att vara älskade oavsett om de svarar eller ej – och många gånger har de, enligt dem, betydligt viktigare saker för sig än att snacka med en tjatig mor eller far som helst vill att de kommer hem och lägger sig.

Nu kommer dock en uppfinning som kan underlätta för oss oroliga föräldrar!

För en tid sedan skrev vi om mamman Shary som tröttnade på att hennes barn aldrig svarade när hon ringde dem – och därför skapade sin egen app som kunde ta kontroll över ungarnas telefon.

Nu har en pappa, Nick Herbert, gjort ungefär samma sak. Han har utvecklat en app som heter ReplyASAP.

Sätter igång ett alarm

När den finns installerad på barnens telefon så kan föräldern ta över ungarnas skärm var man än befinner sig. När mamma eller pappa vill ha kontakt så går det då igång ett alarm i sonens eller dotterns telefon – som inte stängs av förrän meddelandet är besvarat.

Pixabay

Med andra ord kommer det tjuta högt från barnens mobil – till dess att ungarna slutat ignorera sina oroliga eller längtande föräldrar.

Den 45-årige pappan säger enligt Ladbible:

”När min 13-åriga son fick en smartphone för något år sedan trodde jag att det skulle bli lättare att få tag i honom, men så blev det inte. Han spelar antingen spel på telefonen eller har den på ljudlös – och det driver mig till vansinne”.

Gissningsvis kan många föräldrar relatera till den frustrerande känslan.

”Jag hoppas att den här appen ska förbättra saker och ting. Den kommer att lätta på stressen som uppstår när man inte kan få tag på sitt barn. Som förälder kan man ju, med appens hjälp, mer eller mindre alltid vara säker på att de snart ser ens meddelande”, säger Nick Herbert.

För brådskande situationer

Ja, för mobilen är helt låst till förälderns kontaktförsök är besvarat.

Pixabay

Givetvis kan man som mamma eller pappa fortfarande ringa eller SMS:a sin son eller dotter på vanligt vis. Appen är till för när det är mer brådskande eller viktiga situationer – och man måste få ett svar.

Rimligtvis kommer appen, hos barnen, inte vara lika populärt som Snapchat eller Instagram.

”Det handlar om att väcka en förståelse för varför det här är viktigt”, menar Nick Herbert.

Än så länge finns appen endast tillgänglig för android-telefoner, men gensvaret på uppfinningen har varit väldigt positiv. Än så länge har föräldrar världen över lovordat den smarta lösningen.

Tycker du också att det här var en klockren uppfinning? Tryck då på dela-knappen för att hjälpa alla föräldrar där ute!