Fräckis (fiktiv): Optimisten Lars får hemska nyheter på golfbanan

Det är härligt att omge sig med optimister. De ser saker på ett mer positivt sätt än man själv kanske lyckas med. Det kan ge en energikick och få en att hantera situationer på bättre sätt än man annars mäktat med.

Samtidigt kan det vara lite frustrerande om allt, allt, allt jämt ska låta glatt och härligt. Lite gränser får det ändå finnas – även för de mest obotliga optimisterna. Håller du inte med?

Den här fiktiva, roliga historien handlar lite om hur man kan handskas med sådana här människor. Fräckisen är nog ingen för lättstötta, men jag fick mig ett riktigt gott skratt. Hoppas att även du ska gilla den!

Lars – den obotliga optimisten

De tre vännerna hade en gemensam vän som hette Lars. Han var en obotlig och evig optimist. Varje gång det hände något negativt eller tråkiga sa han alltid samma sak:

– Det kunde ha varit värre!

Kompisarna hade börjat irritera sig otroligt mycket på det här, så för att få Lars att sansa sig, så valde man att hitta på en hemsk historia som inte ens deras vän skulle kunna vända till något positivt. Nu skulle det vara omöjligt för honom att slänga sig med sitt uttjatade favorituttryck!

Nästa dag, när alla bestämt sig för att spela golf, så dyker endast två av de tre vännerna upp.

Public Domain Pictures

Får hemska nyheter

Lars frågar:

– Var är Håkan?

– Men har du inte hört?! utbrister en av vännerna. I går så fann Håkan sin fru i säng med en främmande man. Håkan sköt båda och sedan sig själv.

Lars skiner upp:

– Jaha, men det kunde ha varit värre!

Båda vännerna säger på en och samma gång:

– Va?! Hur fasen hade det kunnat vara värre? Din bäste vän sköt nyligen sig själv!

– Absolut, svarar Lars. Men om det skett för två dagar sedan så hade även jag varit död nu…

Snåla inte nu, DELA vidare skrattet till dina vänner!

Sedan bjuder vi nu även på en bonus-fräckis här nedanför!

Var nu en god vän och DELA vidare, så att även dina vänner får sig ett gott skratt!