Fräckis: Lilla Elin blir rasande av lärarinnans fråga – kontringen är helt klockren

Man vill gärna tro att barn alltid är söta, fina och oskyldiga – men även ungar kan ha vild fantasi och sidor som man inte riktigt hade väntat sig. Det blev lärarinnan Anna varse i den här roliga historien.

Som tur väl är, så väger det ju alltid över att barn ger oss massvis av glädje och energi. Det finns exempelvis nästan inget som är så underbart som att hämta upp en glad son eller dotter på dagis.

Det enda som skulle kunna bräcka det är väl kanske en riktigt bra fräckis. Som den här! Jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet – och hoppas att även du ska gilla den!

Lärarinnan Anna, som hade klass 3C, frågade sina biologielever:

– Vilken mänsklig kroppsdel kan öka sin storlek hela 10 gånger när den blir stimulerad?

Lilla Elin ställde sig omgående upp och skrek:

– Du bör inte ställa sådana frågor till tredjeklassare! Jag ska säga det här till mina föräldrar och de kommer att berätta det för rektorn. Sedan kommer du att bli avskedad!

Läraren Anna ignorerade elevens upprördhet. Visst, frågan kanske kunde låta förbjuden för vissa, men den var ju trots allt rätt oskyldig. Hon frågade därför klassen en gång till.

Personerna på bilden har inget med historien att göra.

Lilla Elin stod dock kvar med öppen mun och sa:

– Nu kommer du allt att få stora, stora problem!

– Är det någon annan som kan svaret? frågade fröken till klassen.

Till slut reste sig Pelle upp, tittade sig nervöst omkring och sa:

– Är det pupillen i ögat, fröken?

– Helt rätt, Pelle! sa Anna.

Sedan vände hon sig till lilla Elin och sa:

– Och för dig, min lilla flicka, så har jag tre saker att säga: Ett – du har snuskig och osmaklig fantasi. Två – du har inte läst läxan du skulle ha gjort till idag. Tre – en vacker dag kommer du att bli mycket besviken!

Tryck nu på DELA om du fick dig ett skratt!