Anders skriker att frun ”måste veta sin plats” – briljanta svaret tar ner idioten på jorden

Ett äktenskap fungerar vanligtvis bäst om man lever ett någorlunda strukturerat liv och har sina olika sysslor i hemmet. Jag är exempelvis ansvarig för matlagning och städning av våra badrum där hemma medan min fru fixar tvätt och dammsugning.

Så länge båda är med på vad man ska ta tag i så brukar det kunna fungera bra. Barnen får så klart också hjälpa till med jämna mellanrum.

Sedan måste givetvis inte allt vara skrivet i sten. Får jag en ledig stund och det ser lite ostädat ut så drar jag gärna fram dammsugaren. Det viktigaste är att alla drar sitt strå till stacken, helt enkelt.

Framför allt ska ingen känns sig underlägsen där hemma. Då fungerar det sällan i längden. Åt det hållet började det luta i den här roliga historien. Eller mannen tyckte i alla fall att det lät som en bra idé – men han hade aldrig väntat sig fruns klockrena kontring.

Jag fick mig ett riktigt gott skratt och kände att jag måste få dela denna lilla berättelsen med er!

Anders hade nu i 50-årsåldern börjat läsa så kallade självhjälpsböcker. De handlade om hur man tar tag i saker och ting, får fram det bästa ur sig själv, hur man dämpar stress och är en hälsosam människa.

Nu hade han dock börjat läsa boken ”Så blir du mannen i huset”.

Frun var skeptisk, men tänkte att det säkert inte skulle få någon direkt påverkan på maken. Det hade ju inte de andra ”hokuspokus-böckerna” (som hon ansåg att de var) direkt haft. Det var som med gubbens bantning. Det höll i några dagar innan det var tillbaka i gamla synder.

Men så en dag, när frun står och förbereder middagen, stormar Anders in i köket och ropar:

– Från och med nu måste du veta din plats i det här hushållet, kärring. Du måste förstå att det jag säger – det är lag här hemma. Nu ska du till att börja med tillaga en fantastisk måltid till mig. När jag är mätt och belåten ska du diska och duka av för att sedan servera mig en smaskig och välgjord dessert. Inte sådant där slarv som du alltid håller på med!

Han fortsätter:

– Därefter ska vi upp till sängkammaren och ha vilt sex. Jag ska få komma minst två gånger. Sedan ska du tappa upp ett bubbelbad till mig och skrubba min rygg medan jag njuter och slappnar av. När jag är klar ska du torka mig och hämta min morgonrock. Men du är fan inte färdig där. Sedan vill jag ha massage. Först fötterna, sedan nacken och slutligen händerna. Sedan kan du ju själv räkna ut vem som ska klä mig och borsta mitt hår i morgon?!

Frun vänder sig om och svarar lugnt:

– Ja, det blir väl i så fall begravningsentreprenören…

Tryck på dela-knappen om du gillade fruns klockrena svar!