Mallig försäljare försöker lura 81-åring, men krutgummans kontring får honom att börja gråta

De flesta av oss har nog någon gång irriterat sig på en ihärdig och intensiv försäljare som vägrar ge sig – och som försöker få oss att tro att just den vara som han eller hon erbjuder är något helt sensationellt.

Helt ärligt så är det sällan hela sanningen. Det gäller att ha full koll på läget innan man slänger fram plånboken. Många är främst ute efter att luras – och det kan skapa väldiga problem för en om man inte är försiktig med vad man betalar för eller skriver under.

Den här fiktiva, roliga historien handlar lite om det. Den har florerat på nätet ett tag och jag tror jag hörde den första gången för fem, sex år sedan. Jag måste dock säga att den var minst lika roliga den här gången!

Därför kände jag att jag måste få dela den med er!

Britta Andersson, en liten 81-årig dam som bor i Dalarna, öppnade en dag dörren när hon hörde att någon knackade på. Då möttes hon av en välklädd yngre man som stod på trappen.

Under armen höll han en dammsugare.

Flickr

”God dag!”, sa den yngre mannen. ”Skulle jag möjligen kunna få låna ett par minuter av din tid så att jag kan demonstrera den här supermoderna dammsugaren för damen?”

”Nej, stick iväg!”, svarade Britta irriterat. ”Jag är luspank och har inte ett öre i plånboken. Sådana här nymodigheter har jag verkligen inte råd med!”

Hon tog tag i dörrkanten och försökte smälla igen den. Men i samma sekund körde den unge dammsugarförsäljaren in foten i glipan och tryckte upp dörren igen.

”Ha inte så bråttom!”, sa han. ”Du måste ju åtminstone se min demonstration innan du bestämmer dig. Det här är en helt fantastisk produkt!”

Mannen i bilden har inget med den här historien att göra. Bild: Flickr.

Snabbt tryckte han sig in i tamburen och tömde i en rörelse ut en hink med hästskit rakt på golvet.

”Se nu här frun! Om den här dammsugaren inte kan ta bort varenda litet spår från den här hästskiten så LOVAR jag dig att personligen äta upp det som blir kvar!”, sa försäljaren.

Britta backade tillbaka in i huset och sa sedan leende: ”Vänta här, så ska jag bara hämta en sked till dig. De stängde nämligen av strömmen för mig i morse…”

Snart stod den mallige försäljaren där i tårar… 

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du gillade krutgummans kontring!