Pekka blir rasande när han får 5 000 kr i böter, men 71-åringens svar i rätten får domaren att svimma

Samhället styrs ju av lagar, men en del av dessa kan vara riktigt irriterande. Även om man anser sig ha goda anledningar för att inte rätta in sig i ledet så är det något man måste som medborgare.

Får man böter är det givetvis något man måste betala – även om man inte håller med om att det är rätt. En del väljer så klart att ta saker vidare till andra instanser, men när det inte handlar om alltför stora summor är det ju inte något som alla orkar.

Den här fiktiva, roliga historien handlar om hur man kan kontra på andra sätt. Den är av det fräckare slaget, men jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet.

Därför kände jag att jag måste få dela den med er – delad glädje är ju dubbel glädje!

Mannen på bilden har inget med den här fiktiva historien att göra.

Som alla vet är det förbjudet att bränna hemma i Sverige. Men Pekka blir avslöjad med att ha en stor, fin apparat – vilket naturligtvis också är emot lagen.

Polisen konfiskerar maskinen – och Pekka hamnar i tingsrätten.

Flickr

Den 71-årige Kiruna-bon försvarar sig dock med att han inte har bränt hemma – han har bara apparaten som prydnad, menar Pekka.

Det här hjälper dock inte, Pekka får böter på 5 000 kronor – men samtidigt stämmer han den ena polismannen, som hämtade in apparaten, för våldtäkt.

– Har ni bevis? fråga rättens ordförande förvånat.

Pekka:

– Nej, det har jag inte. Men jag vet att han har en apparat för det!

Snacka om svar på tal! Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du fick dig ett skratt!