Polisen stannar 5 gamla damer efter vansinnesfärd i röd Volvo – oväntade förklaringen är helt klockren

Något som alltid får mig på ett riktigt härligt humör är en bra rolig historia. Många gånger är fräckisar favoriten, men jag tycker också mycket om sådana som handlar om riktiga krutgummor och sköna, gamla gubbar. Ni vet sådana där gamlingar som bevisar att ålder bara är en siffra!

Den här lilla berättelsen läste jag första gången för något år sedan, men när jag i går fick höra den igen så var den minst lika bra!

Beviset för en riktigt klockren historia är nog när man kan skratta åt den flera gånger! Så var det verkligen för mig gällande den här!

Jag kände därför att jag måste få dela den med er! Slutet är helt underbart!

En rutinerad trafikpolis var den här dagen utplacerad för att fånga fortkörare när han plötsligt fick se en gammal dam komma körandes i en röd Vovlo långt, långt under hastighetsbegränsningen.

Det var verkligen vad man kan kalla snigelfart.

Eftersom det ju faktiskt kan vara minst lika farligt att köra för sakta som att köra för snabbt ute i trafiken så slår han på sirenerna, kör ifatt och stannar tanten.

Väl framme vid bilen så ser han direkt att det förutom chauffören sitter fyra till tanter i Volvon. De har alla uppspärrade ögon och ser synnerligen bleka ut.

Chauffören ser dock bara förvirrad ut – och frågar polisen.

– Konstapeln! Jag förstår inte varför du stannade mig? Jag körde ju exakt inom hastighetsbegränsningen…

– Du körde inte för fort, damen. Men du körde för långsamt, vilket också det kan vara en fara för trafiken, svarade polisen.

– Långsammare än hastighetsbegränsningen? Det stämmer inte! Jag körde exakt inom den, alltså 18 kilometer i timmen, förklarade tanten stolt.

Youtube

Polisen skrockade lite och förklarade att hon körde på E18 och att siffran 18 var vägnumret – inte hastighetsbegränsningen.

Lite förlägen tackade tanten för hjälpen och gjorde sig beredd på att köra vidare när polisen avbröt henne.

– Innan du åker måste jag bara fråga en sak – är alla i bilen okej? Övriga damer ser väldigt skakade ut och har inte sagt ett enda ord sedan jag stannade er…

Tanten bakom ratten svarar:

– Äsch! De är okej igen om ett par minuter, vi svängde just av landsväg 249…

Snåla inte nu, tryck på DELA-knappen om du också drog på smilbanden!