Rolig historia: 73-årige Pekka stöter på stöddig stockholmare

Ett gott skratt förlänger livet, brukar man ju säga – och jag tror faktiskt att det ligger något i det.

För en tid sedan läste jag om ny forskning som kommit fram till att lyckliga människor lever längre, så passa på att skratta och ha så roligt det bara går under tiden på jorden. Den varar inte för evigt!

Den här fiktiva, roliga historien hittade jag på nätet tidigare i dag – och jag kände direkt att jag måste dela den med er! Jag skrattade högt och hoppas att ni ska göra detsamma!

 

En välkänd, förmögen advokat från en av de finare byråerna i Stockholm hade gett sig upp på jakt i en avlägsen by i Norrbotten. Han hade genast tur och sköt 2 ripor i samma salva, vilka dock föll ned på ett fält på andra sidan av ett renstängsel.

När advokaten klättrade över stängslet körde en äldre man upp bredvid honom på sin skoter och frågade:

– Men fa håll tu på me?

– Jag sköt 2 ripor som föll ned här på fältet och nu skall jag bara hämta dem.

– Te här ä min mark, å tu få int komma öfer tängslet!

Ripor. Bild: Allt om Vetenskap.

Advokaten blev mäkta irriterad och sa:

– Du, jag är en av de bästa processadvokaterna i Sverige – och om du inte låter mig få riporna, så stämmer jag dig och tar allt du äger!

Med ett leende svarade den gamle krutgubben:

– Tu tjänner nok int till hur fi löse tvister i Norrpotten. Små meningsskiljaktigheter som ten hä ortnar fi me ten Norrpottniska tresparksregeln.

Accepterade seden

Advokaten, som aldrig hört talas om den norrbottniska tresparksregeln, frågade:

– Vad är det för något?

– Jo, eftersom tvisten uppstått på min mark, så sparka ja dig först 3 kånger, å sedan sparka tu mig tre kånger å så fidare till tess ten antre ger upp.

Advokaten tänkte snabbt igenom den föreslagna tävlingen och beslutade att han nog ganska lätt skulle vinna över den gamle mannen – och meddelade att han accepterade den lokala seden.

Mannen på bilden har inget med den här fiktiva historien att göra.

Den 73-årige norrlänningen, som hette Pekka, steg av skotern och fram till advokaten. Den första sparken landade, med all tyngd från den stålhättebeprydda skoterkängan, mitt i advokatens skrev och fick honom att falla ned på knä.

Den andra sparken träffade i mellangärdet – och advokatens senaste måltid fick en gratisresa uppåt.

Advokaten stod nu på alla 4 och samens tredje spark träffade rakt i baken och sände honom huvudstupa ned i en hög med färsk renspillning. Stockholmaren uppbringade all sin viljestyrka och kraft och lyckades komma på fötter.

När han torkade sitt ansikte med sin jackärm sa han:

– Okej, din gamle sate, nu är det min tur.

Den smarte norrlänningen log och sa:

– Nä, ja ger mig – tu kan ta riporna…

Gör nu dina vänner en tjänst och tryck på dela-knappen för att sprida skrattet vidare!