Rolig historia: 94-årige Sven går på sitt årliga läkarbesök

Rolig historia: 94-årige Sven går på sitt årliga läkarbesök

Det är inte alltid så lätt att åldras. Kroppen hänger inte med lika bra som innan – och skavankerna brukar avlösa varandra i en takt som man inte riktigt varit med om tidigare i livet. Det där kan vara väldigt frustrerande.

För att hantera det här så hjälper det om man lyckas hålla humöret på topp. Då blir allt i livet betydligt lättare. Det är den här roliga historien ett klockrent exempel på!

94-årige Sven beger sig till sjukhuset för sin årliga hälsoundersökning och 3 dagar senare är han tillbaka för att diskutera resultaten med sin läkare.

Doktorn tar emot den gamle gubben inne i sitt mottagningsrum.

– Jag har glada nyheter, Sven! Dina testresultat är jättebra. Allt verkar vara som det ska med din fysik. Hur är det mentalt och känslomässigt? Jag vet att du är troende. Hur är din relation med Gud?

– Den är fantastisk, svarar gubben. Jag och Gud talas vid ofta. Han känner till min dåliga syn och har därför ordnat så att ljuset tänds åt mig automatiskt när jag kliver upp på natten för att gå på toa. Sedan när jag är klar så släcks lyset igen.

– Wow! Det låter ju helt otroligt, svarar doktorn.

Han tänker senare under dagen allt mer på vad Sven berättat. Läkaren blir mer och mer fundersam och bekymrad. Det lät ju faktiskt inte helt normalt, det där om lyset. Till slut drabbas han av panik och slänger sig på luren. Doktorn måste nu få tala med patientens hustru.

– Hejsan Hilda, säger han. Allt verkar stå rätt till med Sven. Jag är bara lite orolig för hans relation med Gud. Är det sant att när din make under natten går upp för att kissa så POFF tänds ljuset och sedan när han är klar så POFF släcks det igen?

– Åh nej, svarar hustrun. Den gamle token! Han har börjat kissa i kylen igen…

Tryck nu på DELA-knappen om du fick dig ett skratt, så kan du passa på att sprida lite extra glädje i dag! Glöm inte att det alltid finns någon som behöver muntras upp!