Rolig historia (fiktiv): Bankman hånar Lina inför alla kunder – men 1 vecka senare tar hon en klockren hämnd

Är det något som är omättligt frustrerande att lägga pengar på så är det avgifter till banker och för att få parkera.

Även om det så klart gäller att förhålla sig till lagar och regler så tycker i alla fall jag det känns som ett rån många gånger när man ska hosta upp stora pengar för mindre banktjänster, eller för att stå med bilen i stan någon enstaka timme.

Ofta verkar det mycket dyrare än vad det borde vara. Därför gäller det att ta chansen när den dyker för att göra riktiga kap. I en värld där ekonomin är en enda stor vetenskap så är det inte så lätt för oss simpla lekmän att göra vinstaffärer, men då och då uppstår lägen som är för bra för att inte försöka nyttja.

Det är den här fiktiva, roliga historien ett klockrent exempel på! Slutet är faktiskt helt underbart!

En vacker 25-åring vid namn Lina kommer in på en bank på Östermalm i centrala Stockholm.

Hon ska till Asien i affärer i 1 vecka och behöver därför låna 15 000 kronor. Bankmannen kräver givetvis någon slags säkerhet för lånet.

Accepterar säkerheten

Kvinnan säger att hon har en spillrans ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför, varpå gubben bakom disken börjar gapskratta. Han tror henne inte – och låter varenda kund inne på banken höra det.

Kvinnan på bilden har inget med den här fiktiva historien att göra.

Då lämnar Lina fram en nyckelknippa märkt ”Rolls Royce” och efter att bankmannen undersökt det hela noggrannare, så accepterar han lite skamset det fräcka vrålåket som säkerhet för lånet.

Han och kollegorna fortsätter dock att raljera över att blondinen använder en Rolls Royce till ett värde av 3 miljoner kronor som säkerhet för ett lån på blott 15 000 kronor.

”Det som förvånade oss är…”

Han kör sedan ner den lyxiga bilen i bankens garage och parkerar den där.

1 vecka senare kommer Lina in igen. Hon betalar tillbaka 15 000 kronor plus ränta på 120 kronor.

Bankmannen säger då till henne:

– Vi är så klart glada över att ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När ni var borta kollade vi upp er och upptäckte att ni är mångmiljonär. Det som förvånade oss är att ni då behövde låna 15 000 kr.

Lina svarar:

– Var annars i centrala Stockholm kan jag parkera min bil i 1 vecka för bara 120 kronor?

Snacka om klockrent knep! Tryck nu på DELA om du tycker att hon gjorde helt rätt!