Rolig historia (fiktiv): Lisa ber Löfven om 100 kr i gulligt brev – men svaret får flickan att gå i taket

Rolig historia (fiktiv): Lisa ber Löfven om 100 kr i gulligt brev – men svaret får flickan att gå i taket

Vi lever i en tid då det känns som att politiker är mer utsatta och kritiserade än någonsin tidigare. Oavsett om man håller med eller inte, så kan vi nog alla vara överens om att våra förtroendevalda ledare har det tufft med att få alla nöjda.

Samtidigt kan jag förstå att många känner frustration. Trots höga skatter har vi långa vårdköer och många fattiga pensionärer – för att bara nämnda två av flera heta frågor i dagens samhälle.

Förhoppningsvis går vi en ljus framtid till mötes då en del kanske kan ställas tillrätta. Det återstår givetvis att se, men om man är positivt lagd är det i alla fall det roligaste synsättet.

Flickan i den här fiktiva, roliga historien blev dock trött på Sveriges politiker – och jag gissar att många av er kommer känna igen er i hur hon tänker. Jag fick mig i alla fall ett riktigt gott skratt på slutet – och det tror jag man kan få oavsett politisk tillhörighet!

Det var lilla Lisa som behövde 100 kronor till en hy docka. Flickan, som kom från en troende familj, bad till Gud varje kväll under 3 veckor för att få ihop pengarna.

Hamnade hos Löfven

Men inget hände.

Pixabay

Så en dag bestämde hon sig för att skriva ett brev till herren och be om 100 kronor. Sagt och gjort – och det postades samma kväll.

När Postnord sedan skulle sortera brevet, som var adresserat till ”Gud, Sverige”, så bestämde man sig för att skicka det till statsminister Stefan Löfven.

”Det är ju ändå han som har mest att säga till om”, resonerade postsorteraren.

Skrev ett tackbrev

Löfven blev imponerad, underhållen och rörd av det söta brevet från den lilla flickan, så han bad sin sekreterare att svara med att skicka en 20-lapp till Lisa. Statsministern tänkte att hon säkert kunde göra något kul för den pengen.

Flickr

Flickan blev givetvis glad när hon fick svaret och 20-lappen från ”Gud”, så hon satte sig ner och skrev ett tackbrev.

”Käre Gud! Tack för svaret och för att du gav pengarna till mig. Jag såg dock att du av någon anledning skickade brevet via Stockholm och regeringen. De jävlarna verkar ha dragit av hela 80 procent i skatt!”

Gillade du också flickans söta svar? Tryck då på DELA för att sprida skrattet vidare till dina vänner!