Historia: Hotell kräver pensionärspar på överpris – damens fräcka kontring lämnar chefen helt mållös

Nått av det mest frustrerande som nog finns är när man ska tvingas betala överpris för saker och ting. Det kan ju handla om allt från en bilreparation till hotellrum eller en behandling på en skönhetssalong.

Ofta gör man ju rätt i att redan på förhand ta reda på vad det kan komma att kosta, så att den där chocken inte infinner sig först när det är för sent att tacka nej och gå någon annanstans.

Den här klockrena historien handlar lite om det här. Jag hittade den på nätet tidigare i dag – och slutklämmen är både oväntad och helt briljant! Jag skrattade faktiskt högt och kände att jag måste få dela den här med er!

Huruvida det här har hänt på riktigt eller inte – det vet jag faktiskt inte, men det spelar faktiskt inte så himla stor roll, tycker jag. Själva poängen är ju helt obetalbar!

Ett lite äldre par är ute på en lång bilfärd för att åka och besöka familj i en annan del av landet. I och med att de är till åren komna så är de riktigt trötta efter nästan 10 timmar på vägarna. De bestämmer sig därför för att ta in på ett hotell, men mest för att ta en liten vilopaus.

– Vi sover i 4 timmar, sedan åker vi vidare, säger maken och får genast medhåll från sin fru.

Hotellet är trevligt

När de sedan checkar ut några timmar senare så lägger receptionisten fram en nota på 4 500 kronor. Maken blir rasande och kräver att få veta hur de kan ta en så hög och orimlig avgift. 

Flickr

Även om paret vänligt medger att hotellet är trevligt, så anser de att 4 500 kronor för några få timmar är alldeles för dyrt.

– Tyvärr. Det är vårt standardpris, svarar receptionisten och får då till svar att maken kräver att få tala med hans chef.

Hotellchefen kommer ut till pensionärsparet inom någon minut, lyssnar snällt på makens klagomål, men förklarar sedan att man ju har både en enorm pool och ett stort konferenscenter som de kunde ha använt under sin vistelse.

– Ja, men vi utnyttjade ju inte det, svarar mannen.

– Visst, men de möjligheterna fanns tillgängliga för er, säger chefen och berättar vidare att paret dessutom kunde ha gått på några av hotellets prisbelönta föreställningar.

– Vi har de bästa underhållarna från New York, Hollywood och Las Vegas, skryter han.

– Okej, men vi utnyttjade ju inte något av det där heller, säger mannen.

– Nej, men de möjligheterna fanns tillgängliga för er, svarar chefen med ett belåtet flin.

Wikimedia Commons

Vilka fördelar chefen än tar upp, så svarar maken likadant:

– Vi utnyttjade ju inte något av det där!

Chefen står dock på sig och till slut går den gamle mannen med på att betala vad hotellet begär. Han har dock inte med sig sitt checkhäfte, så han ber sin hustru att skriva ut en check och ge till hotellchefen.

”Vad säger du?!”

När hon räcker över betalningen får hotellchefen dock en rejäl chock.

– Men damen! Det står bara 500 kronor på den här checken! säger han.

– Det är korrekt, svarar frun. Jag tar betalt 4 000 kronor för att du låg med mig inatt.

– Men vad säger du?! Det gjorde jag ju inte alls, säger chefen bestört.

– Visst, svarar damen. Men den möjligheten fanns tillgänglig för dig…

Pixabay

Man ska aldrig jävlas med klipska gamlingar! De nådde sin respektabla ålder av en anledning! Snåla inte nu, DELA vidare den här klockrena historien om du fick dig ett leende!