Rolig historia: Lilla Elin skriver brev till Stefan Löfven och ber om 100 kr

Givetvis behövs politik för att styra landet, men emellanåt kan man ju bli riktigt trött på att de som styr och ställer ska linda in alla sanningar i fina ord – och inte riktigt säga som det är.

Dessutom går saker och ting ofta otroligt långsamt inom politiken. Ska något hända tar det många gånger flera år – och det kan i alla fall jag känna är lite tröttsamt. Är det något som inte fungerar som det ska bör man ju göra allt som går för att hitta en snabb lösning.

Nåväl – flickan i den här roliga historien blev även hon lite trött på Sverige och dess ledare, men jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet!

Det var lilla Elin som behövde 100 kronor till en ny docka. Hon bad till Gud varje kväll under två veckor för att få ihop pengarna, men inget hände.

Så en dag bestämde hon sig för att det kanske är smartare att skriva ett brev till herren där uppe och be om 100-lappen. Då kanske det skulle gå snabbare!

Bild: Teachers

När Postnord sedan skulle sortera brevet som var adresserat till ”Gud, Sverige” bestämde man sig för att skicka det till statsminister Stefan Löfven. ”Det är ju ändå han som har mest att säga till om”, tänkte sorteraren.

Löfven blev underhållen, imponerad och rörd av det fina brevet från den lilla flickan. Han sa till sin sekreterare att svara med att skicka en 20-lapp, som han hade i fickan, som svar till Elin. Statsministern tänkte att hon säkert kunde göra något lite kul för den pengen.

Wikimedia Commons

Flickan blev glad över att få svaret – och 20-lappen – från ”Gud”, så hon satte sig ner för att skriva ett tackbrev.

Käre Gud! Tack för svaret och för att du skickade pengarna till mig! Jag märkte dock att du av någon anledning skickade brevet via Stockholm – och de jävlarna verkar givetvis ha dragit av hela 80 procent i skatt…

Tryck gärna på dela-knappen om du fick dig ett leende av flickans klockrena svar!