Anders Ygemans stenhårda känga till Jimmie Åkesson – efter hemliga polisförhöret

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, besökte i förra veckan Turkiet för att dela ut flygblad där det stod att flyktingar inte skulle söka sig till Sverige.

Åkesson avvisades dock från Turkiet, vilket fick Anders Ygeman att skicka en syrlig passning till Jimmie Åkesson.

”Sverige är fullt. Kom inte till oss. Vi kan inte ge er mer pengar eller tillhandahålla husrum. Förlåt för detta.”

Det stod att läsa på de flygblad som Jimmie Åkesson delade ut vid gränsen mellan Grekland och Turkiet.

Förhördes av polis

När Jimmie Åkesson skulle flyga hem igen, tillsammans med stabschefen Mikael Eriksson, uppstod problem.

Turkisk polis förhörde, enligt Expressen, Åkesson om vad hans syfte med resan varit.

De bad dessutom Åkesson att skriva under ett papper där det stod att han aldrig mer var välkommen i Turkiet, något SD-ledaren vägrade.

– Den var formulerad på turkiska, och jag tänker inte skriva under något som jag inte förstår, säger Åkesson till Expressen.

Här är ett klipp på Åkesson när han befinner sig på flygplatsen.

”Trist att Sverige är fullt”

Många har reagerat på den kaotiska resan, däribland energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman.

View this post on Instagram

När det parti som bildats av nazister bjuds in till förintelsens minnesdag påminns vi om hur viktig den regeringsbildning som skedde för exakt ett år sedan faktiskt var. Vi skapade ett starkt samarbete över blockgränsen, tog ansvar för landet och höll Sverige på rätt sida av historien. Då sa Ulf Kristersson att han han aldrig skulle samverka, samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna. Nu har han svikt alla sina löften och de facto bildat ett högerkonservativt block, där Kristersson både samverkar, samarbetar och förhandlar med Jimmie Åkesson. Regeringen har tillsammans med C och L genomfört flera viktiga reformer för ett starkare samhälle. Vi har avskaffat pensionärsskatten, höjt bostadstillägget och stärkt ekonomin för 675 000 pensionärer. Vi har minskat våra utsläpp av växthusgaser samtidigt som ekonomin utvecklats positivt. Nyligen belönades vi återigen med utmärkelsen ”världens bästa klimatpolitik” av den samlade miljörörelsen. Satsningarna på ökad trygghet har gett mer resurser till polis och rättsväsende. 1100 nya poliser har anställts och polisen har därmed fler anställda än någonsin tidigare. Men det här året har inte bara varit enkelt för regeringen. Som alltid i ett samarbete behöver man ge och ta. Vi har tagit flera tuffa beslut som påminner oss om att socialdemokraterna behöver ett starkare stöd i riksdagen för att få ett större genomslag för socialdemokratisk politik. Nu återstår två och ett halvt år av mandatperioden och vi Socialdemokrater kommer att sätta välfärden först, med mer resurser och fler anställda i vården, skolan och omsorgen. Försvara vanliga löntagares intressen mot angreppen från de högerkonservativa partierna.

A post shared by Anders Ygeman (@anders_y) on

Den socialdemokratiske ministern skickade en känga till Åkesson, där han använde sig av Åkessons egna ord om att ”Sverige är fullt.”

”Ändå lite trist att Sverige är fullt när sådant här händer,” skrev Ygeman på Twitter tillsammans med en tidningsbild där det konstateras att Åkesson skickas hem från Turkiet.

Vad tycker du om det här? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här idag!