Drömjobbet i vinter: Tjäna tusenlappar – på att sova i 100 dagar

Nu är vintern officiellt kommen till vårt avlånga land. December månad innebär inte många soltimmar per dag och många dagar känner man nog att man hellre dragit täcket över huvudet för att somna om igen istället för att kliva upp ur sängen. Nu finns faktiskt chansen att tjäna pengar på att sova – nio timmar om dagen i hundra dagar, skriver Business Insider India.

Det är ett nystartat indiskt företag som tillverkar madrasser vid namn Wakefit som nu letar efter personer som verkligen älskar att sova. Arbetsuppgiften innebär nämligen att sova nio timmar per dag.

Tjäna pengar i sömnen

Tjänsten som professionell sovare ger betalt, ungefär 13 500 svenska kronor för hundra dagars ”arbete” – vilket ju faktiskt innebär att man tjänar pengar i sömnen. Arbetet kommer att ske dels på sin egen madrass och dels på Wakefits madrasser för att Wakefit sedan ska kunna analysera sömnkvaliteten.

”Vill ha de bästa sovarna”

På Wakefit är man väldigt mån om vilka man rekryterar.
– Vi vill rekrytera de bästa sovarna i landet, de som är villiga att gå hur långt som helst för att prioritera sömn. Praktikens mål är att återfå fokus på hälsosam sömn genom att hylla de som är besatta av att sova gott, säger vd:n Chaitanya Ramalingegowda till Business Insider India enligt Aftonbladet.

Bildkälla: Shutterstock

Vilket drömjobb! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!