Drömmen är sann: Här är julkalendern för alla ostälskare – ny sort varje dag!

Det är fortfarande över två månader kvar till jul, men somliga börjar redan ladda för allt som har med den populära högtiden att göra. Flera av mina kollegor har exempelvis redan börjat spela julmusik och någon har till och med satt upp lite pynt där hemma.

Ett av mina starkaste minnen från barndomen är när man fick din adventskalender varje år. När jag kom upp i tidiga tonåren blev det även populärt med chokladkalendern – och den traditionen har jag sedan fört vidare till mina barn.

Enligt mig är sådant här något som hör till inför julen!

Under de senaste åren har dock nya påfund kommit fram. Vi nöjer oss inte längre med advents- eller chokladkalendrar – numera ska det vara ännu mer påhittiga grejer. Samtidigt ser jag inget negativt med det här – det ökar ju bara de smaskiga valmöjligheterna!

För en tid sedan skrev vi om vinkalendern inför jul – som erbjuder en ny flaska varje dag, vilket verkade oerhört populärt bland er läsare. Jag är inte direkt förvånad, för jag ska själv försöka införskaffa en sådan där! Då kan det bli riktigt lyxigt under december!

En härlig ostbricka

Men nu kommer en annan variant som faktiskt låter ännu mer lockande – ostkalendern!

Sainsbury’s

Jag vet inte hur ni tänker, men jag är en riktig ”ostoman”. Det är få saker som känns så lyxigt och mysigt som att ställa fram en härlig ostbricka och bara få avnjuta den tillsammans med någon, eller några, som man tycker om.

Den här bokformade kalendern, som givetvis ska hållas kyld, erbjuder 24 olika ostar – allt från Red Leicester och Jarlsberg till klassisk brie och cheddar. En ny för varje dag, helt enkelt – och det vattnas i munnen bara jag tänker på vilken trevlig månad december nu kan bli.

Picserver

Låter klockrent

Kalendern kommer att börja säljas i november på matkedjan Sainsbury’s i Storbritannien, skriver Ladbible. Den kommer att kosta enbart 10 pund, motsvarade strax under 120 svenska kronor. Det får man ändå kalla riktigt billigt!

Under de fyra första dagarna som förbeställning gjordes möjlig var hela 11 000 personer snabba med att garantera sig själva en ostkalender – och försäljningen väntas därför bli succéartad.

Vem kan egentligen vara förvånad? Det hela låter ju klockrent!

Wikimedia Commons

Jag som älskar att ta en god ostbit kvällen tycker att det här är helt fantastiska nyheter. Tryck nu på dela-knappen, så att även dina vänner får ta del av den här underbara nyheten!