Enäggstvillingarna föddes som tjejer – idag är de bröder: ”Känns helt naturligt”

Här på Humorbibeln och Ett gott skratt skriver vi inte bara om sådant som är roligt och som får oss att skratta.

Vi skriver även om saker som är spektakulära och om människor som vågar leva efter sina egna villkor, något vi alltid uppmuntrar till och har stor respekt för.

De 23-åriga enäggstvillingarna föddes som systrarna Jaclyn och Jennifer Grafe i amerikanska Maryland. Men redan när de var små kände de att de fötts i fel kroppar – och idag är de istället bröderna Jack och Jace, skriver sajten Unilad.

Redan som barn kände tvillingarna att något inte stämde – båda två kände att de föddes till fel kön. Men det var inget de talade med varandra om som barn utan de grät sig till sömns var för sig om kvällarna. Inte förrän de var 15 år gamla berättade de för varandra om sina känslor, men inte för någon annan.

Växte upp i kristen familj

Då de växte upp i en kristen och konservativ familj var det inte helt lätt att prata om deras känslor, men när de var 18 år gamla så vågade de äntligen komma ut. Sedan ett år tillbaka genomgår tvillingarna en könskorrigering från kvinnor till män.

De påbörjade sin testosteronbehandling i april förra året och i augusti opererade de bort sina bröst.

– När jag var liten brukade jag be om att få vakna upp i en manskropp dagen efter, helt utan att förstå vad en transperson var för något. Men nu är jag lyckligare än någonsin och obehaget jag växte upp med är som bortblåst, säger Jack till Unilad.

Får utstå mycket hat

Men det är inte alla som visat förståelse för tvillingarnas val och inte visar förståelse för att de känner att de föddes som fel kön.

– Det händer att folk fortfarande kallar oss tjejer, det känns som en spark i magen, säger Jack till Unilad.

”Att ha en tvilling har hjälpt”

För Jace har problemen sett likadana ut och det har varit tufft att växa upp som tjej men att känna sig som en kille. Dock är det skönt att inte ha varit ensam på resan.

– Att ha Jack med mig i detta har verkligen hjälpt. Som 15-åring hade jag hade aldrig trott att jag skulle ha kommit så här långt, säger Jace till Unilad.

Sedan den 29 september räknas ju Jack och Jace även rent juridiskt som män efter att deras ansökningar gått igenom.

Visst är det underbart att man får leva som man själv vill? Tryck på dela-knappen om du håller med!