Forskare avslöjar: Män har mer humor än kvinnor

Att skratta och ha roligt är bland det bästa som finns. Ofta skriver tidningar mycket om hur viktigt det är att äta si eller så och att man måste röra på sig för att få ett långt och lyckligt liv. Det må vara sant till viss del, men den riktiga nyckeln till långt och lyckligt liv är nog trots allt att skratta så mycket och ofta man får tillfälle. Vad eller vem man skrattar åt skiljer sig säkert från person till person, men enligt en studie så är sannolikheten större att man skrattar åt en man – de har nämligen mer humor än kvinnor, skriver BBC.

Forskarna som kommit fram till att män har mer humor än kvinnor har använt sig av tidigare studier där de granskat resultat där deltagare fått rangordna folks humor utan att ha vetat om deras kön först.

63 procent är roligare

I forskarnas resultat som publicerats kan man se att 63 procent av männen var roligare än den genomsnittliga kvinnan. Deltagarna i studien var vanliga människor och jobbade alltså inte med humor.
– Det här är ju en stereotyp bild som både män och kvinnor har. Såvitt vi kan se har män mer humor än kvinnor, säger Gil Greengross, en av forskarna bakom publikationen, till BBC.

Humor som parningsritual

Resultatet innebär dock inte på något vid att kvinnor är tråkiga eller helt saknar humor.
– Det handlar inte om det, självklart finns det jätteroliga kvinnor. Det är ju bara att titta på hur många roliga kvinnliga komiker som finns. Men sett över ett snitt så är det en skillnad mellan män och kvinnor, säger Gil Greengross till BBC.

Greengross förklarar även att humor hos män ofta är ett sätt att attrahera kvinnor, som en del av en parningsritual. Detta då humor ofta förknippas med intelligens.
– Det innebär att under människans utveckling har mannen fått slipa på sin humor för att kunna imponera på kvinnor, säger Gil Greengross till BBC.

Bildkälla: Youtube/Pxhere

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!