Forskning: Att dricka rödvin varje dag hjälper dig att gå ner i vikt

Ett glas rödvin är nästan aldrig fel. Det passar till nästan alla tillfällen. När man sitter hemma i soffan, när man äter finmiddag eller bara i goda vänners lag.

Rödvin är också en av de mest mytomspunna alkoholdryckerna, kanske just för att det är så populärt. Det sägs ju vara bra för oss, men det kan ibland vara lite svårt att tro på.

Men faktum är att det finns studier som visar att rödvin – i lagom mängd – kan hjälpa en att gå ned i vikt.

Ja, det låter näsan för bra för att vara sant, men inte nog med att rödvin är en himmelsk dryck – enligt forskning på erkända Washington State University och Harvard Medical School så innehåller vanligt rödvin en polyfenol (kemisk ämnesklass som återfinns i växter) som heter resveratrol.

Pixabay

Vad den, enkelt uttryckt, gör är att den som antioxidant skyddar kroppen mot skador.

Minskar vår hungerkänsla

Men vad innebär det egentligen? Jo, enligt studien så omvandlar mer eller mindre resveratrol våra vita fetter till aningen överviktshämmande beigea fetter. Sådana är betydligt lättare för kroppen att bryta ner, enligt gosocial.

LÄS MER: Att dricka rödvin är bättre hjärngympa än matematik

Den här fantastiska antioxidanten bidrar också till att minska vår hungerkänsla, vilket i sin tur rimligtvis innebär ett mindre matintag. Med andra ord så kan ett glas vin framåt kvällen hindra oss från att ta den där extra nattmackan.

Pixabay

Man nästa ju bara älska resveratrol!

Ska inte drickas för mycket

I en annan studie, som 2010 publicerades i Archives of Internal Medicine, så kom man fram till att de normalviktiga kvinnorna som ingick i undersökningen – och som då fick dricka ett glas vin om dagen – hade en lägre risk för att bli överviktiga.

Max Pixel

Givetvis ska det poängteras att en överdriven alkoholkonsumtion inte är bra för oss, så det gäller så klart att dricka med måtta – men enligt de här studierna kan man alltså unna sig ett glas rödvin om dagen. Det ska till och med vara bra för oss. I alla fall om man bär några extrakilon.

Shutterstock

Det tycker jag låter underbart!

Var nu generös mot dina vänner och DELA vidare den här fantastiska informationen!