Greta Thunbergs klockrena passning till Dan Eliasson – efter direktörens solsemester: ”Den var nödvändig”

Greta Thunberg är en av världens mest kända svenskar just nu. Den nyblivna 18-åringen har fått en hel värld att diskutera klimatfrågan, och har talat inför många av världens stora ledare.

Via sina sociala medier har Greta även passat på att skicka syrliga passningar till sina belackare – ett bevis på att den unga klimatkämpen har ett skarpt sinne för humor.

Bland annat har Thunberg gått i clinch med Donald Trump flertalet gånger, något vi på Humorbibeln rapporterat om tidigare. Nu har Greta skickat en ny, klockren känga men denna gång till Dan Eliasson, som unnade sig en solsemester under julhelgen.

Coronapandemin har fortfarande världen i ett järngrepp, trots att vi nu gått in i ett nytt år.

Det gäller fortfarande att hålla avstånd och att inte göra onödiga resor för att hindra smittspridningen i den mån det går.

Drog till Kanarieöarna

Trots alla restriktioner så har folk valt att resa under jul och nyår, däribland Dan Eliasson, generaldirektör på MSB, Myndigheten för samhällskydd och beredskap.

Eliasson reste till Kanarieöarna över jul, en resa han beskrev som nödvändig.

– Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig, urskuldrade sig direktören till Expressen när han ställdes mot väggen.

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Gretas stenhårda kontring

Greta Thunberg, som även vill minska resandet för klimatets skull, har naturligtvis också sett att Dan Eliasson bröt mot sina egna restriktioner när han åkte till Kanarieöarna.

Då drog Greta en parallell till sin egen resa häromåret, då hon korsade Atlanten i segelbåt för att kunna tala på konferenser och möten, och skickade en lika stenhård som rolig känga till direktören.

Med Dan Eliassons egna ord kontrar Greta.

”Jag har avstått väldigt många flygresor under den här klimatkrisen, men den här resan tyckte jag var nödvändig” skriver Greta på Twitter tillsammans med en bild från sin seglats.

Gretas klockrena kontring hyllas nu av tusentals, samtidigt som Dan Eliasson fick avgå från sin post under onsdagen.

Trots att Eliasson avgår får han miljontals kronor i lön, något som vår systersajt Newsner rapporterat om.

Vad tycker du om det här? Tryck på DELA-knappen för att hylla Greta Thunberg!