Greta Thunbergs stenhårda känga mot Donald Trump – mitt under presidentvalet: ”Löjligt, han borde…”

Greta Thunberg är idag en av världens mest igenkända svenskar. Den 17-åriga miljöaktivisten har på bara några få år kommit att bli en av de allra starkaste rösterna när det kommer till klimat-debatten.

Att som så ung kvinna ta så stor plats i en såpass viktig debatt som den om klimatet sticker naturligtvis i ögonen på många, och Greta har fått motta mycket hån och hat, något vi på Humorbibeln rapporterat om tidigare.

Bland annat har Greta blivit kallad ”snorunge” av presidenter och fått dockor uppkallade efter sig. Men Greta är kvick i tanken, och har ofta gett svar på tal. Som till exempel den gången Donald Trump skrev sarkastiskt på Twitter om henne – då ändrade hon hela sin presentation till just den beskrivningen.

Nu har Greta skickat ytterligare en sylvass känga till Donald Trump – efter att presidenten krävt att man ska sluta räkna rösterna i det aktuella valet.

Donald Trump är alltid en av världens mest påpassade män, i egenskap av president i USA. Men just den här veckan, när det är presidentval, har trycket på presidenten varit osedvanligt hårt.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Hur valet kommer att sluta är i skrivande stund oklart, det är fortfarande extremt jämnt mellan republikanen Donald Trump och demokraten Joe Biden.

”Sluta räkna röster!”

Det såg länge ut som att Donald Trump skulle bli omvald när rösterna började räknas och de första prognoserna för valutgången dök upp.

Men allt eftersom att poströsterna räknats ihop har Joe Biden kommit allt närmare och har vid några tillfällen varit förbi Donald Trump i racet om Vita Huset.

När Trump under torsdagen kände att Biden började närma sig ville den, ibland oberäknelige presidenten, helt plötsligt stoppa rösträkningen och utropa sig själv som vinnare.

”Sluta räkna röster!” basunerade Trump ut till hela världen.

Trump fortsatte att skriva om valfusk på Twitter, något som fick själva plattformen att markera flera av hans meddelanden som ”vilseledande information om valet.”

Presidentens vresiga och ivriga twittrande gav Greta Thunberg en briljant idé.

Bildkälla: Wikimedia Commons

”Borde gå på bio med en vän”

När Greta Thunberg i december förra året utsågs till ”Person of the year” av ansedda tidningen Time Magazine så skrev Donald Trump att Greta Thunberg borde lugna ned sig med sin klimataktivism.

”Löjligt. Greta måste jobba på sin ilska, sedan gå på bio med en vän. Chilla, Greta, chilla!” skrev Trump då.

Igår kom så Gretas klockrena revansch.

På Twitter skrev Greta exakt samma sak som Donald Trump skrivit till henne ett år tidigare.

”Löjligt. Donald måste jobba på sin ilska, sedan gå på bio med en vän. Chilla, Greta, chilla!”

Hyllas av hundratusentals

Gretas syrliga, och fyndiga, svar hyllas nu världen över och många tycker att det är helt rätt att Donald Trump får smaka på sin egen medicin.

Över 300 000 personer har redan tryckt på gilla-knappen och Gretas sylvassa svar har blivit en världsnyhet.

Bildkälla: Twitter

Vad är det man brukar säga, skrattar bäst som skrattar sist? Så är det i det här fallet, i alla fall.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Greta Thunberg!