Han levde på endast öl i 46 dygn – gick ner 20 kilo: ”Mår toppen”

De flesta av oss gillar att koppla av med en kall öl då och då. Framför allt när solen är framme så är det fint att få ta sig en rysligt kall bira på en uteservering. Det är nästan så att man skulle vilja leva så för jämnan, men av flera anledningar går det inte att bara dricka öl hela dagarna. En man som dock provade är amerikanen Del Hall. Han levde på enbart öl i 46 dygn – och gick ned 20 kilo på köpet, skriver Ladbible.

Det var tidigare i år, närmare bestämt mellan den 6 mars och hela vägen fram till påsk som i år inträffade den 20 april, som amerikanen Del Hall från Ohio enbart levde på öl. Inspirationen till den något udda dieten kom från 1700-talets munkar i tyska Bayern.

Rasade i vikt

Utan att fuska en endaste gång med ”kosten” så gick Del faktiskt ned i vikt av att bara livnära sig på öl i 46 dygn.

– Jag gick från 132 kilo till 112. Jag gick alltså ned 20 kilo, och jag mår toppen. Mitt kolesterol gick ned, mitt blodtryck gick ned och mitt blodsocker gick ned. Enbart förbättringar. Jag ska försöka att fortsätta gå ned i vikt genom periodisk fasta och att minska portionsstorleken säger Del till Ladbible.

Ser inget slut på sitt öldrickande

Del är, hur lustigt det än må låta, anställd av en öltillverkare och han har inte tröttnat på den skummande drycken trots sin senaste diet.
– Nej, jag älskar verkligen öl och jag kommer aldrig att tröttna på öl. När jag åt min första måltid efter dieten så sköljde jag ned allt med öl, säger Del till TV4.
Dieten bestod av vatten på morgnarna och mellan två och fem öl någon gång under dagen.
– Den första ölen slank oftast ned under eftermiddagen men till störst del drack jag hemma, under kvällstid, säger Del till Ladbible.

Rekommenderar inte metoden

Trots att dieten var så lyckad för Del så rekommenderar han inte andra att prova samma sak.
– Nej, jag skulle inte uppmuntra andra att prova. Det finns nog andra, bättre sätt att tappa vikt på som är mer hälsosamma, säger Del till TV4.
Det Del saknade mest under sin öl-diet var sushi.

Vilken drömdiet – tänk att få ta några kalla öl varje dag! Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla ölälskare!