Här är mysiga vintertröjan – som täcker hela kroppen

Sverige är ett fantastiskt land på väldigt många sätt och vis, men rent temperaturmässigt så ligger vi inte i topp, om man letar efter varma och sköna temperaturer. Större delen av året är ganska kall, även om det blivit något varmare på senare år. För att kunna klara av den svenska kylan får man pälsa på sig ordentligt med kläder. Mössa, vantar, raggsockor och varma tröjor. Men det finns ytterligare plagg som håller kylan stången i vinter – nämligen en ”tröja” som täcker hela kroppen, enligt sajten Twenty two words.

Fryser man i Sverige under vinterhalvåret är man långt ifrån ensam, det är nog inte så många som tycker att svensk vintertemperatur är speciellt skön. Det har gett oss svenskar en klädstil som är anpassad efter väderlag med flera lager kläder, till exempel långkalsonger, strumpbyxor och liknande.

Som en stickad klänning

Men nu finns ett plagg från klädföretaget Dukyana som passar oss kalla svenskar helt perfekt. Det är inte helt fastställt vad man ska kalla det här plagget som täcker hela kroppen, från topp till tå.

Bildkälla: Dukyana

Plagget saknar ärmar så det kan inte vara en tröja. Företaget själva kallar det för ”tub-scarf.”

Sålde slut direkt

Tub-scarfen har visat sig vara riktigt populär och under förra vintern sålde plagget faktiskt slut på bara några veckor.

Bildkälla: Dukyana

Något opraktiskt

Tub-scarfen är kanske inget man har på sig på en finmiddag, och nog är det en gnutta opraktiskt. Plagget saknar nämligen ärmar, vilket gör det svårt att till exempel jobba eller köra bil i den. Men klart är att man utan tvekan håller sig varm. Skulle man, trots allt, vilja kunna använda armarna så erbjuder företaget ytterligare en modell, som även har fickor.

Bildkälla: Dukyana

Det kanske inte är världens vackraste plagg, men det verkar ändå bekvämt att få mysa ned sig i. Tryck nu på dela-knappen så dina frusna vänner får läsa detta!