Jonna trotsar svenska vintern med regelbundna bad – för att få känna sig kraftfull

Vädret är alltid en snackis i Sverige. Nu i somras tyckte många att det var för varmt, men nu när hösten är här och vintern närmar sig, så anser de flesta att det är åt helskotta för kallt.

För egen del försöker jag bita ihop och se det hela med positiva ögon. Temperaturer, regn och snö är ju inte något man kan påverka, så då får man i stället lära sig att hantera väderlekarna.

Någon som verkligen omfamnar den bitska kylan är Jonna Jinton. Den 29-åriga kvinnan gjorde för en tid sedan stor succé när hon i ett klockrent klipp drev med den svenska våren – och nu har hon slagit till igen.

Det var för drygt 8 år sedan som den numera rätt välkända bloggerskan Jonna Jinton, 29, flyttade 100 mil från Göteborg till Grundtjärn – en liten by med cirka 10 invånare som ligger en bit utanför Örnsköldsvik.

Gör videos om sitt liv

Där lever hon nu tämligen isolerat och kan på heltid ägna sig åt det som hon verkligen brinner för – att skapa.

– Naturen är för mig det viktigaste jag har. Det är därifrån jag får all inspiration, sa Jonna till Expressen i mars tidigare i år.

Youtube

Den kreativa 29-åringen producerar en del videos om livet i Norrland – och har fått miljontals visningar på hennes både inspirerande och stundtals roliga klipp.

Tidigare i höstas släppte Jonna en ny film. Den här handlar om den svenska kylan under höst och vinter. I videon berättar göteborgskan att hon förra året låg sjuk under den kallaste tiden, men inte tänker låta det hända den här vintern.

Kliver ner i iskallt vatten

Ett steg i det är att utmana sig själv – och att trotsa det svenska vädret. Det kommer att göra henne mer kraftfull, tror Jonna – som bland annat ska ta regelbundna bad i en närliggande sjö.

Youtube

I klippet filmar hon sig själv när hon kliver ner i det iskalla vattnet för första gången. Det är stillsamt, fint och lugnt – men när Jonna vänder sig om, mot kameran, ser man hur hon får kämpa för att andas och kunna stå kvar med axelhögt vatten.

– Jag känner mig aldrig mer levande än när jag kliver ner i iskallt vatten och jag kan känna hur blodet strömmar genom min kropp och gör allt det kan för att hålla mig vid liv. I den här stunden är jag fullständigt närvarande, säger Jonna i klippet.

Se den vackra och inspirerande videon här nedanför! Jag hade aldrig vågat som Jonna gör – vilken häftig tjej! Snacka om att utmana sig själv!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/eEDmZlVCCzc” /]

Tryck nu på DELA om du också blev imponerad av Jonnas klipp!