Klassiska folkabussen är tillbaka – en titt på insidan och jag är helt hänförd

Klassiska folkabussen är tillbaka – en titt på insidan och jag är helt hänförd

Alla som är lite äldre minns säkert de klassiska gamla folkabussarna med glädje. Folkabussarna har mer eller mindre kommit att bli en symbol för hippierörelsen under 60- och 70-talet – en tid som många skulle beskriva som lite enklare. Nu har Volkswagen bestämt sig för att återlansera den klassiska bilen, skriver Business Insider.

Folkabussen, eller Volkswagen Typ 2 som den heter, är ett av de mest klassiska fordon som finns, och från och med 2022 kommer bilen att återlanseras i sin klassiska design, fast mer anpassad till nutid – den är nämligen helt elektrisk.

En modern folkabuss

Även om den klassiska folkabussen nog får beskrivas som oersättlig, så kan I.D Buzz som den nya modellen heter, nog vara ett bra och modernt subsitut.

Bildkälla: Volkswagen

I.D. Buzz är en elbil som kan köra drygt 40 mil på en laddning. Den är även utrustad med moderniteter som självkörning, touchscreen, parkeringssensorer och ljusradar, vilket som bekant saknades i den äldre varianten av folkabuss.

Går utmärkt att campa i

Precis som sin klassiska föregångare är I.D Buzz väldigt rymlig och det får mycket väl plats ett gäng ungdomar på jakt efter lycka, helt i enighet med folkabussens syfte.

Bildkälla: Volkswagen
Bildkälla: Volkswagen

Vad härligt att snart få se den här klassiska bilen på vägarna igen! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!