Mannens revansch – när miljöaktivisterna skapar kaos i trafiken

Mannens revansch – när miljöaktivisterna skapar kaos i trafiken

Förra veckan samlades en grupp klimataktivister från organisationen Extinction Rebellion i San Francisco – och stoppade trafiken under morgonen. Man ville väcka bilisternas tankar om vad som håller på att hända med miljön, men alla var inte lika entusiastiska.

I ett videoklipp kan man se en man ta saken i egna händer – och nu hyllas han av tusentals.

Unga demonstranter stoppade trafiken vid korsningen Golden Gate Avenue och Gough Street med budskapet ”Walk the talk”, skriver SF Gate.

Youtube

Sammanfattningsvis kan man säga att de med sin aktion ville väcka bilisternas medvetande om den, enligt dem, rådande klimatkrisen.

Sliter åt sig deras skylt

I ett klipp som nu sprids på nätet kan man se att en aktivist som filmar det hela. De gör allt de kan för att väcka känslor hos de som sitter fast i trafiken, men en man bestämmer sig då för att ta saken i egna händer.

Youtube

Ungefär 1.55 in i klippet, när man får se demonstrationen från marknivå, kommer han upp bakifrån, sliter åt sig aktivisternas skylt och kastar sedan iväg den över ett staket.

– Jag måste till jobbet. Flytta på er! ropar han.

Mannen tar sedan tag i mobilen med vilken man filmar demonstrationen och kastar den i gatan.

Hyllas på nätet

Det hela fångas dessutom från ett fönster precis intill. I den videoupptagningen kan man höra skratt och applåder i samband med att den ilskne mannen tar tag i situationen. Han hyllas nu dessutom på flera håll för sin insats.

Gissningsvis är klimataktivisterna från Extinction Rebellion inte lika glada…

Kolla nu själv in klippet här nedanför!

Tycker du att mannen gjorde rätt som avbröt demonstrationen? Tryck då på DELA, så får du se vad dina vänner tänker!