Mataffären slutar med pepparkaksgubbar – ersätts av ”pepparkakspersoner” – här är chefens förklaring

Att vara politiskt korrekt är något som det fästs mycket vikt vid idag. Det viktigaste som finns verkar vara att inte förolämpa någon, vilket ju såklart är ganska svårt att undvika i vissa fall. Här på Humorbibeln har vi bland annat rapporterat om förslag att byta namn på jultomten till julperson – och nu kommer en butikskedja att sluta med sina klassiska pepparkaksgubbar och ersätta dem med ”pepparkakspersoner” istället, skriver The Mirror.

Det är den brittiska livsmedelskedjan Co-op som nu gör om sin traditionella pepparkaksgubbe och moderniserar den genom att göra den till en pepparkaksperson.

Vill ha könsneutralt namn

Pepparkaksgubben har fått ny design och ska enligt Co-op själva passa alla årstider.
– Vi vill fräscha upp vår pepparkakskompis garderob så att han passar såväl julen som Halloween, skriver de på sin hemsida enligt The Mirror.
På samma gång vill de ge pepparkakspersonen ett namn, som dock måste vara könsneutralt.

”Vill vara inkluderande”

Enligt sajten The Independent så skriver Co-op följande på sin hemsida:
”Att vara inkluderande ligger i Co-ops gener och vi ser fram emot att skapa en karaktär som kan vara med vid flera högtider under årets lopp och tilltala alla våra kunder.”
Ändringen har nu mötts av stor kritik, men också fått beröm för att de uppdaterar sig och anpassar sig efter hur världen ser ut idag.

Pepparkakan på bilden har ingenting med artikeln att göra. Bildkälla: Pixabay

Vad tycker du om det här? Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!