Mikael har byggt världens kanske minsta bil – men se nu otroliga detaljen när dörren öppnas

Idag blir vi allt mer medvetna om hur vi påverkar vår miljö genom att resa på olika sätt. Flygresorna minskar och vi väljer i allt större utsträckning miljövänliga alternativ för att ta oss från punkt A till punkt B. Svenske Mikael Kjellman har tagit fram ett briljant fordon, som dessutom är bra för miljön.

Mikael Kjellman är cyklisten som tröttnade på de problem som kom med en cykel. Framför allt under vinterhalvåret som ju i Sverige kan göra det näst intill omöjligt att ta sig fram på en cykel. Så han byggde helt enkelt om sin elcykel – och nu färdas han med stil i sin PodRide, som han kallar den.

Maxfart på 25 km/h

Mikaels PodRide väger bara 70 kilo och har en maxfart på hela 25 kilometer i timmen. PodRiden är utrustad med många av de attiraljer som återfinns på en helt vanlig bil: blinkers, vindrutetorkare, dragkrok och ljuslyktor. Det minst sagt unika fordonet är alltså en elcykel med bil-egenskaper!

Bildkälla: Youtube

Cabriolet på sommaren

Det är dock inte bara under vinterhalvåret som det går att fräsa runt i en PodRide. När sommaren kommer och temperaturen stiger går det enkelt att plocka av taket – och vips så har man en cabriolet. Då är det bara att packa ned badgrejer och glida ned till stranden!

Bildkälla: Youtube

Här finns ett klipp där man får veta mer om PodRide!

Tänk vilken dröm att få fräsa runt i en sån här! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!