Nu kommer en lutande toalett – ska få anställda att skita mindre och jobba mer

Under en lång dag så går nog de flesta av oss på toaletten några gånger. Dels för att göra det lilla och dels för att göra det stora. Är man på arbetsplatsen och kanske inte direkt längtar så man spricker efter att få sätta sig vid skrivbordet igen så kanske man tar lite längre tid än nödvändigt på sig när man sitter på toa. Men nu ska det bli slut på det, skriver The Independent.

Att sitta lite extra länge på toaletten under arbetsdagen är vi nog många som passat på att göra. Men nu kommer en ny toalett som ska hindra oss från att drälla kvar inne på toa, toalettstolen lutar nämligen.

13 graders lutning

Toaletten kallas för The New Toilet och ser ut som en helt vanlig toalett. Den finns som både golv- och väggfast men har en liten skillnad från andra toaletter. Själva sitsen lutar nämligen 13 grader framåt, vilket gör att man måste stödja sig mer på benen för att sitta på den.

Bildkälla: TV4

Tanken är att den jobbiga sittställningen ska göra att anställda inte sitter på toaletten i onödan, utan att man helt enkelt gör sina behov och sedan lämnar. En åtgärd som skulle minska längden på toalettbesöken med hela 25 procent, enligt TV4. Enligt den här toalettens upphovsmakare, Mahabir McGill, så kostar onödiga toalettbesök företag upp till 4 miljarder pund, vilket motsvarar ungefär 50 miljarder svenska kronor, per år.

Kommer inte till Sverige: ”Bisarrt”

Enligt TV4 så finns dock ingen risk att denna typ av effektiviseringstoalett kommer till Sverige.
– Det blir ju lite som att ha en stämpelklocka på toaletten. Som arbetsmarknaden ser ut idag har folk svårt att ens hinna med att gå på toaletten, så det är lite bisarrt att tänka sig en lutande toalett, säger Cyrene Wärn, expert i arbetsmiljö hos LO, till TV4.

Vad tycker du om det här? Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner får se detta också!