Postnord köpte 500 bilar som inte tål snö – här är nya beskedet efter jättetabben: ”Posten kan komma sent”

Här på Humorbibeln har vi tidigare rapporterat om att Postnord köpt in hela 500 nya postbilar av märket Renault – som inte tål snö och därför inte får köras på våra svenska vägar.

Nu har företaget kommit med en uppdatering om hur det går med bilarna och hur det kommer att påverka utdelningen av posten, skriver Breakit.

Det var tidigare i februari som det kom fram att Postnords nya bilar, 500 stycken till antalet och av modellen Renault Kangoo, inte gick att använda i Sverige.

Bilarna hade problem med inbromsningar på vinterväglag och fick således inte köras mer.

Tvungna att hyra in andra postbilar

– Vi fick in ett antal incidenter där bromsförmågan på bilarna försvunnit eller reducerats kraftigt. Då valde vi att ställa av bilarna och kontaktade leverantören Renault, sade Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit då.

De avställda bilarna orsakade naturligtvis försenade leveranser av post, men även en extra kostnad för Postnord som var tvungna att hyra in andra bilar, som kan köras på svenska vägar.

500 bilar ska åtgärdas

Nu har Postnord och Renault kommit överens om hur de ska gå vidare med hela fadäsen.

Renault får helt enkelt åtgärda bromsarna på alla 500 bilar.

– Det har pågått en intensiv dialog med leverantören som har arbetat med att utreda problemet, säger Mathias Krümmel till Breakit.

”Posten kan komma lite senare”

Att åtgärda 500 bilar är ingenting som går över en natt, och Postnord vet fortfarande inte när de kommer vara i bruksskick.

– I nuläget går det inte att säga hur lång tid det kommer att ta innan alla 500 bilarna är åtgärdade, säger Mathias Krümmel till Breakit.

Beträffande postutdelningen så kommer de stillastående bilarna att fortsätta orsaka bekymmer.

– Vi har som en konsekvens av detta vissa produktivitetsförsämringar. Men vi kommer klara av att leverera på vårt kundlöfte. Men posten kan komma lite senare på dagen än vad man är van vid, säger Mathias Krümmel till Breakit.

Postnord slirar vidare, med andra ord! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!