Stranden svämmar över av mystisk fisk – ser ut som stenhård jättepenis och får hela nätet att rodna

Vår natur är fylld till bredden av fantastiska varelser och växter. Det räcker med att ta en promenad i vår svenska skog för att häpna över hur underbar världen faktiskt är, något man faktiskt glömmer bort emellanåt. Dock är det långt ifrån alla varelser som är fina – och nu har en strand i Kalifornien översköljts av en typ av fisk som ser ut exakt som penisar, skriver Daily Mail.

Det är stranden Drakes Beach i Kalifornien som fått minst sagt oväntat besök av tusentals ”penisfiskar” efter att en storm som dragit förbi kusten. Penisfiskarna är hela 25 centimeter långa och äter till vardags plankton och små partiklar.

Bildkälla: Youtube

300 miljoner år gamla

Penisfiskarna heter Urechis unicinctus på latin och är, trots att de nyss dykt upp på stränder, väldigt gamla. Forskare har hittat fynd som pekar på att de existerat i över 300 miljoner år. De lever dock bara i ungefär 25 år.

Bildkälla: Youtube

Delikatess i Asien

Penisfisken är kanske inget som får en att tänka på mat direkt, men faktum är att den äts i Sydkorea, Japan och Kina. Den sägs smaka både salt och sött och serveras oftast med en sås baserad på sesamolja och salt.

Bildkälla: Youtube

Skulle du kunna tänka dig att äta denna?

Bildkälla: Youtube

Vilka mystiska varelser! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!