Svenska Sara hittade sin dubbelgångare – på Irland: ”Som att titta på mig själv”

Det är en gammal ”sanning” att vi människor alla har en dubbelgångare någonstans på jorden. Det vill säga en annan person som är så lik en själv att det är svårt att se skillnad.

Huruvida det här med dubbelgångare är sant eller inte låter vi vara osagt, men då och då dyker det upp fina historier om människor som sprungit på sin dubbelgångare på ett eller annat sätt, något vi på Humorbibeln skrivit om tidigare.

Svenska Sara träffade sin dubbelgångare på Irland, och nu häpnar folk över hur lika de är varandra.

Sara Nordström från Sverige skrev in sig på sajten Twinstrangers, där man kan leta efter sin dubbelgångare. Efter ett gäng sökningar kom Sara i kontakt med irländska kvinnan Shannon.

”Som att se mig själv”

– Jag visade ett foto för mina förändrar och de var imponerade och mina vänner trodde till och med att bilden på Shannon föreställde mig, sa Sara då till Twinstrangers.

Visst är de lika varandra?

Twinstrangers la upp de två tjejerna på sin Facebooksida – och den otroliga likheten fick stor respons. Snart satt därför Sara på ett plan till Irland – för att träffa sin dubbelgångare i verkliga livet.

– Det var surrealistiskt när vi träffades, det var som att kolla på mig själv, berättade Sara.

Fler likheter än utseendet

Tillsammans gick de runt i Dublin, besökte en julmarknad och drack varm choklad. Sara och Shannon såg, utöver sina utseenden, flera likheter med varandra.

– Våra liv är ganska annorlunda, hon är en makeup-artist som bor på Irland och pluggar på universitet och jag går på en internatskola i Sverige. Men jag kan tänka mig att mitt liv kommer vara mycket som hennes när jag är 21, säger Sara.

Sedan avslöjade Shannon ett nästan kusligt sammanträffande.

– Båda våra familjer har ägt möbelbutiker. Sara var lite mer blyg än mig, men det tog inte lång tid innan det kändes som att vi känt varandra i år.

Här kan du se ett klipp från mötet mellan Sara och Shannon!

Visst var tjejerna lika varandra? Det här med dubbelgångare är verkligen fascinerande!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!