Forskning: Många män går igång på sin partners fisar

Vi har tidigare skrivit om att det kan vara bra för hälsan att lukta på sin partners fisar, men visst låter det lite äckligt?

Även om det är världens mest naturliga sak, att släppa väder, så kan ju en del brakare stinka riktigt rejält. Det är ju inte något man direkt går och längtar efter att få dofta på.

Eller?

Enligt en omfattande studie så är det faktiskt förvånansvärt många män som tycker det är attraktivt när ens partner pruttar.

Den genomsnittliga människan släpper väder cirka 20 gånger per dygn. Det är en hel del gas som läcker ut med andra ord, men det är faktiskt inget att skämmas över. Det är nödvändigt och alla gör det. Sedan kan man givetvis diskutera var och när det passar sig bäst.

Män blir betydligt mer attraherade av fislukt

Senior Living har undersökt människans tankar och vanor när det handlar om fisar – och ja, det är en seriös studie. Sajten Bolde kallar den till och med ”vetenskaplig” – och det är faktiskt så att en hel del intressant framkommer av svaren.

Shutterstock

Det visar sig bland annat att hela 11% av männen – alltså var nionde karl – går igång på att deras partner fiser. Det är dock inte lika eftertraktat hos kvinnor. Endast 3% av dem ser det attraktiva i att en pojkvän pruttar.

Män verkar överlag vara större entusiaster av att man ska släppa väder inför varandra i en relation. Den enligt undersökningen genomsnittliga mannen väntar 6,5 månader innan han lägger sin första brakare när partnern är närvarande. Kvinnan, å andra sidan, håller på det i 1,3 år. Vi talar alltså om cirka den dubbla tiden!

Kvinnor väntar längre med bajsandet

Samma princip gäller det när kommer till att bajsa för första gången hos sin pojk- eller flickvän. Medan män nöjde sig med att vänta 4,5 månader så tog det den genomsnittliga kvinnan hela 9,4 månader innan det var dags att lägga en kabel.

Shutterstock

De 1 009 deltagarna i studien var till 44% män, 50% kvinnor och 6% ville inte ange sitt kön. Åldrarna varierade från 18 till 80 år.

Samtidigt som man givetvis vill vara attraktiv, fräsch och sexig för sin partner – och inte ösa på med både bajs och pruttlukt direkt – så måste vi alla komma ihåg att det här faktiskt är något i grunden väldigt naturligt. Nöden har ingen lag!

Det verkar onekligen männen vara något vassare på att acceptera. Att hela 11%, alltså drygt 50 av studiens manliga deltagare, tycker att det rentav är attraktivt med en fisande partner – det kom som en chock för mig.

Tryck nu gärna på dela-knappen för att sprida den här viktiga informationen vidare till dina vänner, eller kanske rentav din älskade partner!