Här är nya, uppblåsbara byxorna – så fula att de borde förbjudas helt

Mode och trenderna som bestämmer vad som är snyggt och inte kan vara helt galna – det vet vi vid det här laget.

Man chockas knappt längre när man ser vad som dyker upp på hyllorna i butikerna. Det är den ena fula trasan efter den andra – och snart kan man tro att det är viktigare att klä sig udda än snyggt.

Givetvis får man ha på sig vad man vill, stil är ju personligt, men det finns somliga plagg som i alla fall inte jag hade haft på mig bland folk ens för stora summor pengar.

Jag tror dessutom att en del håller med mig här.

Förra året skrev vi på Humorbibeln om sommarens hetaste shorts – som vi då ansåg vara så hemska att de borde förbjudas helt.

Då och då dyker det ju upp nya trender på klädesmarknaden – och det är inte sällan som man slås av hur bisarra de är.

Uppblåsbara byxorna

Tur dock att smaken är som baken – delad. Det hade ju varit trist om alla tyckte likadant om precis allt.

https://www.instagram.com/p/B8JCBvVgH_4/

Nu har det kommit ett par nya, uppblåsbara latexbyxor som väckt starka reaktioner på nätet. De får benen att se ut som att man står framför en sådan där skojig pegel i ”Lustiga huset” – eller är med i en tecknad Aladdin-film.

https://www.instagram.com/p/B8yUtvygaQJ/

Byxorna är skapta av designern Harikrishnan som en del av den kollektion som han valde att visa upp i samband med sin examen från prestigefyllda London College of Fashion, skriver sajten Viral Thread.

https://www.instagram.com/p/B8y27BmgaTI/

Idén väcktes under lek med hunden

De superbreda byxorna består av över 30 separata latexdelar som antingen är vita eller röd/grön-randiga.

https://www.instagram.com/p/B7xGoV5gRE9/

– Jag fick idén när jag lekte med min hund och kom att tänka på hur konstiga föremål måste se ut från en så låg vinkel. Tanken på att han måste se mig som en jättefigur, eller inte ens se mitt huvud alls, var spännande. Så jag bestämde mig för att försöka återbilda det här genom min omgivning och en snedvridningslek, sa Harikrishnan nyligen i en intervju med sajten Dezeen.

– Inom mode ser jag samma bilder och proportioner överallt. Jag vill skapa visuella föreställningar som är så långt bort från neutralitet som möjligt för att människor ska ifrågasätta relevansen i proportionerna som vi ser dagligen.

https://www.instagram.com/p/B9DVwvCgeMS/

Sett till de här nya byxorna, så får man väl medge att han lyckats. Jag hade dock inte vistats på stan i de här ens för tusentals kronor.

https://www.instagram.com/p/B9AS2JhgxX1/

Skulle du kunna tänka dig att bära dessa i vår? Eller känner du någon som skulle klä i dem?

Tryck då på DELA-knappen så att dina vänner också får ta del av den här galenskapen!